Noi șomeri pe piața hunedoreană

Producătorul de cablaje pentru indus­tria auto SEWS-România va începe un pro­ces de concediere colectivă ce va avea ca rezultat închiderea punctelor de lucru din oraşele Haţeg şi Orăştie, pre­cum şi restructurarea activităţilor su­port, măsurile urmând să afecteze apro­xi­mativ 640 de angajaţi, se arată într-un comunicat al societăţii.

Vor să minimalizeze efectele
„Motivul principal al acestei decizii este creşterea costurilor de producţie directe şi in­directe, rezultând în scăderea compe­ti­ti­vi­tăţii, precum şi criza actuală din industria auto, în contextul pandemiei COVID-19. Procesul de restructurare se desfăşoară în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, iar cei aproximativ 640 de angajaţi care vor fi concediaţi vor beneficia de plăţi com­pen­satorii conform prevederilor con­trac­tului colectiv de muncă la nivel de socie­tate”, se precizează în documentul citat.
Compania asigură angajaţii că va lua toa­te măsurile posibile pentru reducerea nu­mărului personalului afectat şi găsirea de alternative pentru minimizarea efectelor pro­cesului de restructurare.
SC SEWS-România SRL, cu sediul în Deva, este parte a grupului Sumitomo Electric Wiring System Europe LTD.
În România, Sumitomo Electric Wiring System (SEWS) şi-a început investiţiile în anul 2000, odată cu construcţia fabricii de ca­blaje de la Deva. Fabrica din Orăştie a fost deschisă în anul 2004, iar punctul de lu­cru din Haţeg, în anul 2008. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.