Comunitate

Încep programările pentru vaccinarea anti Covid, doza 3

Cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoaraanunță că începând cu 28 septembrie va fi administrată doza 3 de vaccin anti Covid în județ.Vor putea fi vaccinate cu doza 3 toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.

Cine trebuie să facă rapelul?
„Doza 3 este ferm recomandată per­soa­nelor cu risc mare de dezvoltare a unor for­me severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârs­tă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în stra­tegia națională de vaccinare. De ase­me­nea, este recomandată celor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din în­vă­țământ”, informează DSP Hunedoara.
Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, in­di­ferent dacă au istoric de trecere prin boală.
„Doza de rapel se va efectua numai cu vac­cinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vac­ci­nate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de com­pa­niile Pfizer&BioNTech sau Moderna. Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel.
Programarea persoanelor pentru ad­mi­nis­trarea dozei de rapel (doza 3):
Se va realiza prin mijloacele deja cunos­cute, inclusiv prin prezentarea directă în cen­­trele de vaccinare sau prin intermediul plat­­formei naționale de programare la vac­cinare.
Pentru persoanele din centrele medico-so­ciale și rezidențiale, imobilizate la domi­ciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași mo­dalitate de vaccinare, respectiv cu aju­torul echipelor mobile de la DSP Hunedoara.
Beneficiarii vor primi adeverințe de vac­ci­nare unde va fi specificată schema de vac­ci­nare, cu menționarea celor trei doze efec­tuate. (A. Năstase)

2 comentarii la „Încep programările pentru vaccinarea anti Covid, doza 3

  • Felicitari! Si incet incet al treilea rapel si apoi al patrulea rapel etc…

  • @C….o sa se faca rapel pana mor toti antivaxxerii ca tine si nu mai are cine sa transmita virusul. Scapam si de idioti si de virus in acelasi timp.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura