Sănătatea din bucate

Exerciţiile fizice şi diabetul

06 Simona Timofte 885545343_n Simona Timofte

Majoritatea persoanelor cu diabet tip II sunt obeze sau supraponderale. Este clar că au facut diabet pentru că au mâncat şi nu din stres sau… prea multă mişcare.
Din păcate, medicii prescriu de la început insulina sau medicamente orale diabeticilor asimptomatici, chiar dacă ştiu că dieta şi regimul de viaţă nu au fost respectate corect. Nu se mai ţine cont din păcate, nici de lipsa de sinceritate a pacientului care vine şi spune că face mişcare dar poate că acesta nu iese din casă decât să meargă să-şi cumpere pâine, la chioşcul din colţ… de aici şi uşurinţa cu care şi pacientul acceptă nişte pastile (mai degrabă), decât efortul fizic. (Cu cât iei în greutate mai mult, cu atât dorinţa de a te mişca este mai absent). Se ştie de altfel, că o dietă alimentară îmbinată cu exerciţii fizice regulate pot ţine diabetul în frâu, fără medicamente antidiabetice. Oare la ce este bună atâta mişcare? Este dovedit ştiinţific (din 1919) că exerciţiile fizice duc la o scădere mai rapidă a zaharurilor din sânge. Nu degeaba se recomandă persoanelor care vor să slăbească un program de exerciţii fizice bine pus la punct… (zaharurile din sânge se transformă în energie şi nu se mai depun sub formă de adipocite în ţesutul adipos). Un alt aspect de luat în seamă ar fi ca diabeticii dependenţi de insulină ar putea să-şi injecteze mai puţină insulină doar prin practicarea exerciţiilor fizice. De ce? Pentru că se cunosc efectele dezastruoase ale insulinei din organism şi atunci… nu este de preferat mişcarea şi oxigenarea astfel a tuturor ţesuturilor pentru o sănătate de fier?

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura