Restaurant din Parâng, închis de pompieri

În perioada 5 – 8 noiembrie, echipe mixte formate din pompieri, poliţişti şi jandarmi au verificat nouă localuri – cluburi, baruri şi discoteci – din judeţ. Controalele vin pe fondul evenimentului tragic petrecut în 30 octombrie în clubul Colectiv din Bucureşti.logo mesagerul
Potrivit datelor oferite de ISU Hunedoara, în urma verificărilor au fost constatate mai multe nereguli privind apărarea împotriva incendiilor, fiind aplicate 10 avertismente şi şase amenzi contravenţionale, în cuantum de 37.000 lei. Mai mult de atât, echipele de control au dispus oprirea activităţii unui restaurant aparţinând unui cunoscut hotel din Parâng, din cauză că nu îndeplinea cerinţele privind apărarea împotriva incendiilor.
Avertisment pentru autorităţile locale
De asemenea, reprezentanţii ISU au atras atenţia celor din administraţia publică locală asupra responsabilităţilor pe care le au în prevenirea situaţiilor de urgenţă şi a apărării împotriva incendiilor. Mai precis, s-a făcut referire la evenimentele organizate în casele de cultură sau căminele culturale aflate în proprietatea sau administrarea consiliilor locale, atunci când li se permite accesul mai multor persoane decât capacitatea sălilor respective.
Controalele efectuate de pompieri, poliţişti şi jandarmi au vizat respectarea prevederilor documentaţiilor tehnice care au stat la baza edificării acestor construcţii în ceea ce priveşte numărul maximum de persoane, asigurarea căilor de evacuare corespunzător numărului de persoane. Totodată, au fost verificate instalaţiile electrice şi mijloacele de încălzire, coşurile pentru evacuarea fumului, funcţionarea iluminatului de siguranţă pentru evacuare, funcţionarea instalaţiilor de semnalizare şi stingere a incendiilor şi asigurarea dotării cu mijloace de primă intervenţie pentru stingerea incendiilor. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.