Politica si administratie

E nevoie de o implicare mai mare a tinerilor în elaborarea politicilor europene

Parlamentul European (PE) este preocupat de situația tinerilor din UE și este într-o permanentă căutare de soluții care să vină în sprijinul aces­tora, cu atât mai mult cu cât această categorie s-a dovedit a fi cea mai vulnerabilă în fața crizelor, lucru do­vedit de criza economică din 2008, dar și cea provocată de pandemie, a declarat deputatul european Iuliu Winkler (foto) (UDMR, PPE).

„Vocea ta, viitorul tău, misiunea noastră”
„La finalul anului trecut, în Comisia de Cultură, Tineret și Sport a PE am decis să susținem proiectul prin care 2022 să fie declarat Anul European al Tineretului. Ne-am dorit, în primul rând, ca prin toate acțiunile și inițiativele generate în această perioadă să le redăm tinerilor încrederea în propriile forțe și mai presus de toate să le creăm șansa de a se implica în elabo­rarea politicilor la nivelul UE”, a afirmat deputatul european.
Potrivit acestuia, de-a lungul între­gului an au fost planificate și realizate împreună cu organizațiile de tineret din UE numeroase activități în statele mem­bre, dar și la Bruxelles. ”La în­ce­putul lunii septembrie, timp de trei zile, peste 450 de tineri au participat la activitățile și atelierele de idei or­ga­nizate în PE împreună cu Grupul PPE. Sloganul evenimentului de tineret a fost ”Vocea ta, viitorul tău, misiunea noastră”, a precizat europarlamentarul UDMR. El s-a declarat mulțumit de faptul că a putut sprijini participarea la acțiunea de la Bruxelles a mai multor tineri care activează în comunitatea maghiară din România.
Iuliu Winkler a mai arătat că PE are la, la rândul său, un ghișeu unic virtual – YouthHub – care se adresează tinerilor, educatorilor și organizațiilor de tineret care doresc să se conecteze și să participe la democrația europeană. ”YouthHub găzduiește numeroasele activități pe care Parlamentul le organizează pentru și împreună cu tinerii. Accesând YouthHub, și tinerii din România pot afla cum pot participa la Evenimentul European pentru Ti­neret (EYE), găzduit în hemiciclul de la Strasbourg, cum pot candida la Pre­miul Charlemagne pentru tineret, acordat proiectelor realizate de tineri, cum se pot implica în Euroscola, dar și în activitatea programului școlilor-am­basador ale Parlamentului European”, a adăugat Winkler.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura