ActualitateFlash

Hunedorenii iau cu asalt Serviciul de Ambulanţă. Numărul de apeluri la 112, aproape dublu pe timpul caniculei

Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara este asaltat cu apeluri, din cauza căldurii sufocante. Temperaturile extreme din ultimele zile i-au făcut pe hunedoreni să sune la 112 și să ceară ajutor de la cei de pe ambulanță.

Leșină pe stradă
Potrivit directorului medical al Serviciului Județean de Ambulanță, dr. Valeria Filimon, în ultimele 10 zile, au fost înregistrate aproape 1.800 de apeluri. În mod normal, se înregistrează aproximativ 100 de apeluri pe zi la Ambulanță. Din cauza căldurii mari, însă, mai mulți hunedoreni au solicitat ajutor de specialitate.
Au fost cazuri de lipotimii, sincope, probleme cardiace, digestive etc. Sunt cazuri în care oamenii leșină pur și simplu pe stradă.
România se luptă cu val de caniculă sufocant, cel mai lung din istorie, potrivit meteorologilor. Temperaturile resimţite de peste 40 de grade Celsius pun în alertă sistemul medical. Mii de oameni au avut nevoie de ajutor medical de urgenţă în locuri publice și câteva zeci au leşinat pe stradă.
Canicula afectează şi mersul trenurilor. CFR Călători a anunțat restricţii de circulaţie din cauza temperaturilor uriaşe de la nivelul şinelor, iar sistemele de climatizare ar putea fi afectate. În aceste condiţii, călătorii care vor ajunge în vagoanele fără aer condiţionat sunt nevoiţi să circule în condiţii greu de suportat.
Canicula din vacanţa mare le poate crea grave probleme de sănătate copiilor, fie din cauza consumului de alimente alterate, fie din cauza insolaţiei. Cei mai mulţi pacienţi care ajung în Unitatea de Primiri Urgenţe acuză probleme digestive.
Valul de aer cald devine sufocant în orele de vârf, iar solicitările de la Serviciul de Ambulanţă Hunedoara sunt în creştere.
Salvatorii de la Serviciul de Ambulanță lucrează la capacitate maximă în aceste zile. Pentru a fi evitate astfel de cazuri specialiștii ne îndeamnă ca atunci când ieșim din casă să purtăm pălării de soare și să ne hidratăm foarte bine. La fel de atenţi ar trebui să fim şi la alimentaţie, spun specialiştii.
„Se vor consuma multe fructe și legume proaspete, cu conținut mare de apă. Se vor evita alimentele cu conținut lipidic și proteic foarte ridicat”, recomandă medicii. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura