Actualitate

De ce i se potriveşte ca o mănuşă meseria de pompier

Tinerii ne uimesc mereu! Un exem­plu este Claudiu, soldat profesionist la Garda de Intervenție Geoagiu din cadrul Detașamentului de Pompieri Orăștie.

Lucrează în echipă
„Ne-am întrebat, de multe ori, cum reușește Claudiu să arunce furtunul fix la țintă, de fiecare dată, atât pe timpul exercițiilor tactice, cât și la intervenții. Zilele trecute am aflat și răspunsul… Povestea lui sună cam așa: din aprilie, anul acesta, Claudiu este soldat pro­fe­sionist la Garda de Intervenție Geoagiu din cadrul Detașamentului de pompieri Orăștie.
S-a născut într-un oraș mic, din Valea Jiului, unde din păcate, posibilitățile copiilor de a se afirma sunt relativ reduse, dar asta nu l-a împiedicat să renunțe la visul său, acela de a pro­gresa profesional, iar oamenii să-l privească cu admirație.
Astfel, de la 14 ani, a început să frecventeze sala de popice a orașului natal. A renunțat la distracțiile adoles­centine pentru orele lungi de antre­nament, dar a dobândit treptat tot mai multă dexteritate și pre­cizie. Și pentru că puterea de concen­trare este punc­tul său forte, Claudiu a ajuns să cuce­reas­că până în prezent cinci medalii de aur, atât la individual, cât și în echipă, la campionatele naționale de popice și
să facă parte din lotul național al României.
Despre meseria de pompier, Claudiu spune că i se potrivește ‚ca o mănușă’, pentru că a învățat de mic să lucreze în echipă, să-și pună sufletul în ceea ce face și să nu renunțe atunci când îi este greu.
Pentru cea mai recentă reușită a sa, locul al II-lea la Campionatul Național de Popice, desfășurat la Cluj- Napoca, în perioada 13-16 octombrie 2022, îi adresăm sincere felicitări și mult succes în continuare!”, i-au transmis colegii de la ISU Hunedoara lui Claudiu. (A.Năstase)