Actualitate

Trei ore să stingă un incendiu în satul Mada

Un incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în satul Mada, din comuna Balșa, la o gospodărie.
Pompierilor le-au trebuit trei ore să stingă focul, reușind să limiteze la timp propagarea flăcărilor la casa din apro­piere. „Pentru misiune au fost mobili­zate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă inter­venție și comandă de la Garda de Inter­venție Geoagiu și Detașamentul Orăștie. La sosirea echipajelor opera­tive incen­diul se manifesta generalizat, cuprin­zând întreaga suprafață a anexei de circa 70 metri pătrați. Din fericire, în urma acestui eveniment nu au existat victime, înregistrându-se doar pagube materia­le”, a informat Inspec­toratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.
Pompierii ne recomandă câteva re­guli, pentru evitarea producerii unor incendii:
Întrucât o mare parte a incendiilor au drept cauză instalațiile electrice cu improvizații sau suprasolicitate, pom­pierii reamintesc respectarea măsurilor elementare pentru a preveni acest tip de risc: „Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupă­toarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii: Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului cali­brat: Indiferent că este vorba despre re­pa­raţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o des­cărcare de curent.
Tot la capitolul impro­vizaţii se re­găsesc şi reparaţiile efectua­te de către o persoană neautorizată: fie că este vorba de un prieten priceput ori de un vecin bun la toate, diferenţa de tarif nu justifică pericolul la care vă expuneţi. Incendiul este iminent. Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice.
Avertis­men­tul vizează în mod special, electro­casnicele mari (frigider, reşou, televizor, maşina de spălat etc). Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, pro­vocând în scurt timp, un incendiu. Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric. În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilita­tea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deco­nectaţi con­sumatorii electrici de fie­care dată când petreceţi mai mult timp în afara casei”.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura