Ce îi cere deputatul Anamaria Gavrilă prefectului de Hunedoara

După ce a mers la Serviciul de Înma­triculări Auto și nu a fost lăsată să intre, deputatul Anamaria Gavrilă (foto) îi cere prefectului județului să găsească soluții pentru hunedorenii care nu au certificatul verde dar sunt nevoiți să=și rezolve pro­blemele la instituțiile statului.

“Cu mult cinism și sfidare”
“Metodele subversive la care recurg reprezentanții statului român, pentru a oblige cetățenii să se vaccineze, sunt caracteristice unui ! Nu au nici o legătură cu protejarea sănătății publice.
De câteva zile, accesul la serviciile anumitor instituții publice se face doar în baza așa-zisului Pașaport Verde sau test pe cheltuiala proprie. Cu mult cinism și sfidare, statul le închide ușa în nas cetățenilor care nu se înregimentează în direcția dorită și impusă!”, susține deputatul Anamaria Gavrilă.

“Vaccinarea, un șablon”
“Dacă nu ești vaccinat, nu ai adeverință de la DSP că te-ai vindecat de Covid sau nu prezinți un test negativ, ești un paria al societății. Nu mai poți avea acces la serviciile esențiale ale statului, cum ar fi întocmirea actelor de identitate sau alte nevoi. Nu mai exiști ca cetățean.Măsurile s-au luat de pe o zi pe alta, iar oamenii sunt obligați să se conformeze. Nu se ține cont de faptul că sunt persoane pentru care vaccinarea este contraindicată. Nu se mai ține cont de persoanele care au trecut prin boală, au anticorpi, dar nu sunt înregistrate la DSP. Vaccinarea a devenit un șablon, în care dacă nu te încadrezi, ești exclus din societate.
Personal, mă număr printre persoanele care nu dețin un certificat verde. Am trăit pe propria piele refuzul autorităților statului de a-și face datoria față de un cetățean. Serviciul Public de Înmatriculări și Permise Auto Hunedoara, subordinea fiind la Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, func­ționează doar pentru posesorii de Pașaport Verde sau test pe banii tăi. Aceeași situație se regăsește la majoritatea instituțiilor statului.
Dar ce ne facem cu ceilalți cetățeni, le punem viețile pe pauză? Îi excludem din societate? Sunt întrebări la care nu ne poate răspunde nici un reprezentant al statului.
Ne place să ne raportăm și să dăm ca exemplu statele europene, care au implementat aceste certificate verzi. Însă, nu spunem că în Germania, testarea este gratuită și la îndemâna oricui. Am experimentat personal acest lucru. În Germania, nu trebuie să te prezinți personal la ghișee, acolo cetățenii au la îndemână Poșta Germană, care funcționează impecabil, și servicii publice informatizate.
Prin urmare, îi cer public domnului prefect al județului, Călin Petru Marian, să găsească soluții pentru toți cetățenii acestui județ, care au nevoie de serviciile statului român.
Nu puteți pedepsi oamenii acestui județ, care au libertatea de a alege ceea ce este bine pentru sănătatea lor, refuzând să le acordați serviciile esențiale”, a adăugat parlamentarul independent Anamaria Gavrilă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.