Solicitare de sprijin pentru familiile cu apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare

Împreună cu o parte dintre colegii senatori și deputați ai PNL și USR am semnat astăzi o „Scrisoare deschisă” adresată Guvernului României, în vederea impunerii unor măsuri de sprijin necesare pentru localitățile beneficiare de sistemul de termoficare centralizat.

Intervenția guvernului
În documentul adresat Executivului am arătat că:
„ Având în vedere majorarea accelerată a prețului la gaze naturale în ultimele luni, acesta ajungând să fie de până la opt ori mai mare decât era iarna trecută, există riscul ca operatorii de agent termic, care folosesc sisteme de încălzire centralizată, să sisteze livrarea de apă caldă și căldură, fiind în imposibilitatea de a achita facturile furnizorilor…”
De asemenea, este precizat în textul „Scrisorii deschise” că statul este obligat să ia măsuri de protecție socială de natură să asigure cetățenilor un trai decent. Asigurarea unui trai decent înseamnă, printre altele, dreptul de a beneficia de căldură și apă caldă în imobile, mai ales în timpul iernii.
Așadar, pentru a asigura continuitatea serviciului de termoficare centralizată în localitățile afectate, pentru a respecta dreptul constituțional al cetățenilor români la un nivel de trai decent, noi, semnatarii documentului, considerăm absolut necesară intervenția Guvernului României în soluționarea crizei energetice, prin următoarele mijloace:
1. Acordarea unei subvenții pentru operatorii economici din orașele care folosesc sistemul centralizat de termoficare, astfel încât acest serviciu să poată fi livrat în continuare cetățenilor.
2. Acordarea unor cantități de combustibil primar (gaze naturale) și/sau alternativ (cărbune, păcură) din rezervele strategice ale statului, care să ajute operatorii de termoficare să-și continue activitatea pe timpul iernii
Parlamentarii semnatari ai documentului asigură executivul de tot sprijinul necesar în demersurile care vor fi inițiate în vederea soluționării în regim de urgență a problemelor descrise în ”Scrisoarea deschisă” adresată Guvernului României.

Vasilică Potecă
Senator PNL Hunedoara

One thought on “Solicitare de sprijin pentru familiile cu apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare

  • 29 octombrie 2021 la 8:39
    Legătură permanentă

    Cum, cum? Adică ești senator PNL, partid care guvernează de 2 ani și adresezi scrisoare deschisă guvernului? Păi până acum ce ai făcut, pe unde ai prestat?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.