Care hunedoreni pot să se vaccineze în etapa a II-a şi unde sunt centrele de vaccinare

12 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Adriana Năstase

Cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva Covid-19 se va desfăşura în 10 centre dispuse în principalele oraşe ale judeţului Hu­nedoara, în aceste locuri urmând să fie imu­nizate şi persoane din localităţile învecinate, a informat ieri Instituţia Prefectului.
În total, la nivelul judeţului Hunedoara sunt pre­văzute să fie vaccinate în etapa a doua 49.130 de persoane, dintre care cele mai multe sunt la centrele din Deva, cu 11.392 per­soane, Hunedoara – 7.868 persoane, Lupeni – cu 5.080 persoane, şi Petroşani, cu 4.560 persoane.
Centrele de vaccinare vor funcţiona în spa­ţiile unor case de cultură (la Deva, Lupeni şi Pe­trila), şi în săli de sport (Hunedoara, Pe­troşani, Orăştie, Haţeg şi Ilia), cu excepţia celui din municipiul Brad, care a fost stabilit în incinta spitalului, şi a celui din oraşul Călan, înfiinţat în spaţiul Centrului de Sănătate Multi­funcţional din localitate.
Reprezentanţii prefecturii au anunţat, toto­dată, cine poate să se vaccineze în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19.
„Informăm opinia publică asupra faptului că în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare îm­potriva COVID-19 în România este inclusă populaţia la risc, reprezentată de: adulţi cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate.În conformitate cu dovezile ştiinţifice actuale, în categoria “boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecţiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv con­ge­nitale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni re­nale, afecţiuni oncologice, afecţiuni pulmo­nare, afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiuni hepatice moderate/severe, afec­ţiuni autoimmune, imunodepresii severe, pacienţi transplantaţi, cu consult medical prea­labil, pacienţi care urmează terapii biolo­gice sau terapie de lungă durată cu cortico­ste­roizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA”, se arată în comunicatul celor de la Prefectura Hunedoara.
Conform datelor oficiale, în judeţul Hu­nedoara, incidenţa cazurilor active de Covid, în ultimele 14 zile, a scăzut ieri la o valoare de 1,49 la o mie de locuitori. În intervalul de referinţă, 1.249 de persoane au fost decla­rate pozitive la infecţia cu noul coronavirus, dintre care 383 au avut nevoie de internare în spital.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Organizarea şi finanţarea centrelor de vaccinare, pasată de guvern administraţiilor locale

Adriana Năstase Primarul Clujului, Emil Boc, susţine că Executivul trebuie să rezolve rapid problema finanţării pentru primării, dacă se doreşte...

Nu scapă de plata amenzilor

Amenzile primite de şoferii din municipiul Petroşani, dar care nu au fost achitate, se transformă în titluri executorii şi popriri...

Comunicat de presă al PSD Hunedoara. PNL recunoaşte politizarea funcţiilor de directori de şcoli

La aproape o săptămână de la de­clan­şarea scandalului creat în contextul nu­mirii în funcţii a noilor directori de unităţi de...

Închide