AJF Hunedoara a inițiat proiectul „Și tu poți să fii arbitru”

Vacanța venită prea repede după un sezon cu jocuri puține și derulate doar într-o singură ligă, a făcut ca reprezentanții Asociației Județene de Fotbal să pregătească și alte activități pentru cei care sunt apropiați fenomenului fotbalistic. Astfel, începând cu 3 decembrie a început primul curs online organizat de către AJF Hunedoara privind formarea arbitrilor de fotbal.

Primii participanți la cursul care se desfășoară online sunt sportivii legitimați la cluburile afiliate din județ, cei care prin prezența lor la acest proiect pot obține calitatea de arbitru fotbal, de fapt o „profesie” care le poate aduce o serie de beneficii în dezvoltarea lor personală și profesională.

Acest proeict se va derula pe o perioadă mai lungă de timp, cursurile fiind coordonate de către Cosmin Danciu, președintele Comisiei Județene de Arbitrii. În prima parte a cursurilor interactive participanții vor primi informații utile legate de regulamentele competițiilor fotbalistice și de cele ale arbitrajului, după care se va iniția, în funcție de posibilitățile protocolului sanitar, o sesiune practică. Important că la final toți cei care participă la aceste cursuri vor susține un examen de promovare, astfel că, odată cu noul sezon fotbalistic, este posibil să vedem pe stadioanele din județ  o nouă generație de tineri cavaleri ai fluierului.

Deoarece cursul este abia la început, pentru cei interesați, se mai pot face înscrieri,  iar informații în acest sens se pot primi la sediul AJF Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare