FIFA caută soluții pentru regula ofsaid-ului

7 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) caută să îmbunătăţească regula ofsaid-ului, un subiect foarte controversat în prezent, dar este dificil de ajuns la un consens între experţii care analizează problema, a anunţat vineri preşedintele Gianni Infantino (foto).    

”Regula ofsaid-ului a evoluat în ultimii o sută de ani şi noi o discutăm acum din nou. Încercăm să vedem dacă putem face regula ofsaid-ului mai bună, nu din cauza VAR, ci din cauză că vrem să promovăm fotbalul ofensiv. Aşa că, întrebarea este, dacă ar trebui să acordăm un avantaj mai mare jucătorului în atac, aşa cum a fost gândită regula în ultimii ani, şi ne-ar ajuta dacă nu ar mai exista ofsaid-uri la limită. Acestea sunt discuţiile care au loc acum”, a declarat Infantino cu prilejul unei conferinţe de presă.

Subiectul este analizat de International Football Association Board (AFAB), care administrează regulile fotbalului, şi în care FIFA deţine opt voturi, dar Infantino susţine că este greu de ajuns la un numitor comun între experţii tehnici, din care fac parte foşti jucători şi arbitri: ”De obicei avem păreri şi opinii împărţite” .

Şeful FIFA s-a referit şi la sistemul de asistenţă video VAR, pe care îl vede ca un factor pozitiv şi care nu afectează jocul: ”VAR ajută fotbalul, cu siguranţă nu este dăunător şi cred că trebuie să reamintesc că a fost introdus cu doar doi ani în urmă, nu acum 200 de ani”.

Infantino a opinat că unele erori ale arbitrilor se explică prin lipsa de experienţă cu noua tehnologie: ”Mulţi dintre arbitri nu au crescut în acelaşi timp cu VAR”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
AJF Hunedoara a inițiat proiectul „Și tu poți să fii arbitru”

Vacanța venită prea repede după un sezon cu jocuri puține și derulate doar într-o singură ligă, a făcut ca reprezentanții...

Echipa de rugby Știința Petroșani are nevoie de sprijin financiar

Echipa de rubgy CS Ştiinţa Petroşani  a cucerit recent titlul Diviziei Naţionale de Seniori (DNS), a doua ligă valorică a rugbyului...

Pugilistul hunedorean James Chereji, medalie de aur la Cupa României

Federația Română de Box a organizat  săptămîna trecută o nouă competiție de nivel national, Cupa României-ediția 2020, la care au participat  unii...

Închide