Echipa de rugby Știința Petroșani are nevoie de sprijin financiar

Echipa de rubgy CS Ştiinţa Petroşani  a cucerit recent titlul Diviziei Naţionale de Seniori (DNS), a doua ligă valorică a rugbyului românesc, după ce a trecut, în finala competiţiei, desfăşurată pe stadionul „’Olimpia’” din Bucureşti, de CS Năvodari cu 13-12 (6-6).

Astfel, echipa din Valea Jiului este prima care câştigă de două ori titlul DNS, după reuşita din 2015. Urmează acum o nouă provocare pentru formația din Valea Jiului, participarea la competiția din SuperLiga națională unde cheltuielile sunt foarte ridicate, suma necesară fiind în jurul cifrei de 100.000 de euro

Cum performanța echipei Știința Petroșani din  acest sezon nu poate fi trecută cu vederea, factorii din conducerea clubului caută soluții pentru a asigura partea fianciară în vederea participării formației în Superligă.  Rectorul Universității Petroșani, Sorin Radu, spune că este timpul ca echipei să îi fie recunoscute meritele și la județ. Asta pentru că prezența echipei în SuperLigă a fost câștigată pe teren, dar problema financiară ar putea stopa din nou Știința, teoretic, din drumul său lung spre culmea gloriei.

„Universitatea Petroșani face tot ceea ce poate pentru a-i susține pe acești jucători, dar din păcate nu este suficient. Repet, avem nevoie de un sprijin financiar mult mai mare. Noi le oferim, cazare, masă, au indemnizația de sportiv, au bursă, dar este prea puțin. În acest moment, Știința are niște oameni extraordinari, dăruire, atașament. Să vedem dacă acest campionat va mai rămâne cu Superliga, sau dacă se vor comasa și DNS și SuperLiga într-o singură ligă. Din cauza pandemiei acest lucru ar putea fi posibil, iar asta ar însemna un efort financiar mai mare. De aceea trebuie să găsim soluții pentru a obține o finanțare de cel puțin 100.000 de euro”, a declarat  Sorin Radu.

„ Primăria Petroșani, ar putea pune umărul, alături de Consiliul Județean și de sponsori, la susținerea rugbiului petroșenean. Doar un efort conjugat ar putea redimensiona sportul petroșenean cu balonul oval.Finanțarea ne-ar permite să ne batem cu elita rugby-ului. Am mai avea nevoie de trei sau patru jucători foarte buni, care să întărească această echipă care a dat dovadă de unitate”, a declarat rectorul Universității din Valea Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare