Actualitate

Cinci construcţii maiestuoase din lume care trec pe deasupra copacilor

V-ați întrebat cum ar fi să mer­geți cu mașina deasupra co­pa­cilor? Există șosele care facili­tea­ză traficul prin păduri, dar nu sunt multe construite peste acestea.
Construcția drumurilor foarte înalte e extrem de scumpă, prin ur­mare nu o să menționăm nici o șosea, din numărul „mare” pe care îl are România, unde, de cele mai multe ori, banii pentru astfel de pro­iecte, vitale, intra în conturi bancare personale. Deși construirea unui astfel de drum e costisitoare, im­por­tanța pentru mediu este majoră: se reduc zgomotele, și se pro­te­jează copacii și animalele. Până când vom putea și noi să ne lăudăm cu măcar o bucățică din aceste construcții, să privim cu luare-aminte la ce se întâmplă în lume, din acest punct de vedere.

1. Autostrada Rodovia Dos Imigrantes, Brazilia
Autostrada Rodovia dos Imigran­tes traverseaza Serra do Mar, din Sao Paolo, Brazilia. Inițial a fost cons­truită o singură șosea în 1986, dar a fost adăugată și a doua în 2002. Te­re­nul complex peste care este cons­tru­ită a făcut-o o construcție de re­fe­rință în domeniu, la nivel mon­dial.

2. Autostrada Interstatală, Hawaii, SUA
Cunoscută de asemenea sub nu­mele de „John A. Burns Freeway”, această autostradă care măsoara 26 de kilometri este considerată una dintre cele mai frumoase cons­trucții inginerești, în domeniu. A costat aproape 100 de milioane per milă și a durat 37 de ani până să fie gata. În 20 de ani din tot acest timp s-au făcut studii asupra impactului asupra mediului, iar rezultatele sunt fantastice.

3. Europabrücke sau Podul Europei, Austria
Autostrada Brenner Autobahn traversează acest pod, deasupra râului Sill, formând o parte din principala ruta care leagă Austria de Vest cu Italia, prin Munții Alpi.

4. Viaductul Denny Creek, SUA
Autostrada Denny Creek se află în Washington, Statele Unite ale Americii. Această șosea este con­si­derată una dintre cele mai sigure din regiune. Deoarece este foarte înaltă, zgomotul este reduc drastic.

5. Viaductul Linn Cove, SUA
Acest pod de 380 de metri cons­truit pe segmente, din beton, tra­ver­sează Parcul Blue Ridge, în jurul pantelor muntelui Grandfather, în Carolina de Nord, SUA. Potrivit tre­cătorilor, toamna, culorile pădurilor ce îmbracă muntele sunt superbe. A fost terminat în 1987, a costat 10 milioane de dolari și a reprezentat ultima „piesă” din Parcul Blue Ridge, de construit. A fost creată special pentru a minimiza dis­tru­ge­rea Muntelui Grandfather. Astfel, în loc de a săpa pentru a crea un tunel prin munte, șoseaua îl înconjoară.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura