Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea O viață, de Kate Kirkpatrick, apărută la Editura Litera, București, 2022.

 

Oare s-a vândut prea ieftin?

Simbol al feminității eliberate, relațiile neconvenționale ale lui Simone de Beauvoir au inspirat și au scandalizat o generație. Filosoafă, scriitoare și simbol al feminismului, a câștigat premii literare prestigioase și a transformat modul în care gândim despre gen odată cu Al doilea sex. Legătura ei cu Jean-Paul Sartre a fost considerată una dintre poveștile de dragoste legendare ale secolului XX. Kate Kirkpatrick este lector la catedra de religie, filosofie și cultură la King’s College, în Londra. Ea este membră a Societății Regale de Arte, membră asociată a Academiei de Învățământ Superior și trezorier al Societății Sartre din Marea Britanie. Este autoarea mai multor cărți despre Jean-Paul Sartre și Simone de Beauvoir.

 

„O carte care trebuie citită încet și savurată. Sunt prea multe detalii pentru a o înghiți pe nemestecate. Dar merită timpul pe care îl acorzi pentru a citi portretul fasci­nant al unei femei care a inspirat alte fe­mei din întreaga lume și care a schimbat modul în care gândesc mulți.“ (The Sunday Times)

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura