Sport

„Zbor” de bronz la FOTE

11 x 1 andreea todereanu si-a depasit vechiul  record personal cu 10 centimetri si a reusit prima performanta internationala din cariera

Ciprian Marinuţ

 Sportiva Andreea Todereanu de la CNS CSS Cetate Deva a reuşit un salt de 13,14 metri la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Finlanda şi a cucerit medalia de bronz.

 Prima medalie internaţională
Deveanca Andreea Todereanu (17 ani) a prins aripi şi a obţinut, ieri, prima medalie importantă pe plan internaţional din cariera ei, cu un „zbor” de 13,14 metri. Atleta antrenată, de Nicolae Alexe a fost devansată cu adevărat doar de reprezentanta Moldovei, întrucât, sportiva din Finlanda care a cucerit medalia de argint a „zburat” tot 13, 14 metri, la fel ca Andreea. Triplusaltista de la CNS CSS Cetate Deva a cucerit doar bronzul, pentru că a sărit 13,14 metri din ultima încercare (a şasea), faţă de finlandeză, care a reuşit acest zbor încă de la a doua tentativă. „Este cea mai valoroasă medalie din cariera ei, întrucât FOTE este echivalentul unui Campionat European de Juniori II. Andreea s-a mobilizat şi a reuşit să concureze la adevărata ei valoare. În Finlanda, s-a simţit în largul ei, pentru că pista era mai dură şi nu moale ca aceea de la Campionatul Mondial din Italia, unde, acum mai puţin de două săptămâni, a ocupat doar locul 18”, a precizat antrenorul Nicolae Alexe. Andreea era pe primul loc după seriile preliminare, care s-au desfăşurat pe o ploaie agresivă, cu o săritură de 12, 59 metri.

 Record personal, depăşit cu 10 cm.
Saltul de 13,14 metri reuşit de sportiva antrenată de Nicolae Alexe reprezintă un nou record personal şi depăşeşte cu 10 centimetri vechiul record al atletei (13,04 metri), realizat la Campionatele Internaţionale ale României, disputate în luna mai. „E un progres însemnat, care se realizează destul de rar, în timp atât de scurt. Reuşita demonstrează ambiţia şi puterea de mobilizare a Andreei, care a muncit foarte mult pentru o medalie internaţională în această vară. Pentru noi urmează participarea la Campionatul Balcanic, care începe în 8 august, competiţie la care vizăm de asemenea, podiumul”, a precizat antrenorul Nicolae Alexe.

Speranţe la alte medalii
Din lotul selecţionat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pentru competiţia din Finlanda, mai fac parte, pe lângă deja medaliata Andreea Todereanu, şi gimnastele Amelia Racea, Raluca Haidu şi Diana Trenca, legitimate şi ele la CNS CSS Cetate Deva. Sportivele sunt componente ale lotului olimpic al României, coordonat de Nicolae Forminte şi au ca obiectiv câştigarea cât mai multor medalii.
Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) reuneşte sportivi din 49 de ţări, iar România este prezentă în Finlanda cu o delegaţie din 44 de sportivi, care ne vor reprezenta la şase discipline: atletism, ciclism, gimnastică, înot, judo şi tenis. FOTE  se organizează o dată la doi ani, cu o ediţie de iarnă şi una de vară. România va fi în premieră gazda FOTE la ediţia de iarnă din 2013, care va avea loc pe Valea Prahovei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura