Experiment pe jumatate reusit

23 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11x 2 prins intre doi fosti corvinisti (Ambrus si Pascal), Lintaru a avut putine reusite in ofensiva Muresului

Ciprian Marinuţ

 Mureşul Deva a arătat acceptabil în repriza întâi a primului joc amical de verificare din această vară, susţinut, ieri, acasă, cu FC Bihor, scor 1-3, dar s-a prăbuşit după pauză, când au fost testaţi patru-cinci juniori.

Fotbal pe caniculă
Antrenorul Gică Barbu a inventat, pentru startul partidei, o formulă de joc specifică acestei etape de început a pregătirii tehnico-tactice. În primul 11, au fost doi titulari ai sezonului trecut (Sătmar şi Zaiaţi), şase jucători, ce erau de regulă rezerve (Horvath, Florea, Bud, Grigoruţă, E. Vajda şi Bajko) şi trei sportivi aflaţi în probe (Golguţ, Pistol şi Lazăr). Combinaţia a funcţionat destul de bine, iar Mureşul a jucat de la egal la egal cu adversara sa în primul meci de verificare din această vară, deşi FC Bihor era mai închegată, întrucât avea deja trei-patru amicale în picioare. Atacantul Bajko care a ratat aproape tot sezonul trecut, din cauza problemelor la inimă, a fost cel mai activ jucător al devenilor. El a şi marcat pentru Mureşul Deva în minutul 45, golul egalizator, după alte trei-patru mari ocazii, dar nu l-a putut învinge pe experimentatul portar fost la Corvinul, Adi Pascal. FC Bihor deschisese scorul prin Lukacs (26), care a reluat cu capul în plasă din trei-patru metri o centrare a lui Lupaşcu. Meciul a fost influenţat de temperatura foarte ridicată, la nivelul terenului fiind peste 30 de grade Celsius.

 Cu tupeu, dar fără experienţă
Mureşul a schimbat aproape complet echipa după pauză, în teren apărând titulari de drept ai sezonului trecut, precum Dosan, J. Vajda, Lintaru sau Cîmpean şi o serie de patru-cinci juniori aflaţi în probe de joc. Nici n-a început bine repriza şi unul dintre juniori, venit de la Şcoala de fotbal „Gică Popescu”, a gafat, iar Balla a centrat perfect pentru Lupaşcu, care a făcut 2-1 pentru FC Bihor. Jocul a curs în continuare în favoarea echipei pregătite de hunedoreanul Ioan Petcu şi, inevitabil, Sanda a majorat diferenţa la 3-1, după o centrare a aceluiaşi Balla. „Juniorii au venit de departe şi am vrut să le dau şansa de a demonstra că au valoare. Însă, în afară de tupeul de a vrea să joace în liga secundă direct de la juniori n-au demonstrat mare lucru. S-a văzut că le lipseşte experienţa, astfel că vom renunţa la majoritatea dintre ei”, a spus Gică Barbu, antrenorul Mureşului.
Următorul meci amical al Mureşului va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, pe Stadionul Cetate cu Fortuna Covaci.

 Muresul Deva – FC Bihor 1-3 (1-1)
Au marcat: Bajko (45) / Lukacs (26), Lupaşcu (49) şi Sanda (80)
Mureşul: Horvath – Pistol, Zaiaţi, Florea, Bud – Sătmar, Golguţ, Grigoruţă, E. Vajda, Bajko, Lazăr. Au mai jucat: Dosan, Lintaru, J. Vajda, Cîrstori şi alţi patru-cinci jucători juniori aflaţi în probe de joc. Antrenor – Gică Barbu.
FC Bihor: Pascal – Tîrcă, Ambruş, Tânc, Dianu – Opriceană, Struţ, Andor, Bucur – Lucaks, Lupaşcu. Au mai jucat: Ban, Fl. Pop, Sanda, Kelemen, Balla, Cosma. Antrenor – Ioan Petcu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Zbor” de bronz la FOTE

Sportiva Andreea Todereanu de la CNS CSS Cetate Deva a reuşit un salt de 13,14 metri la Festivalul Olimpic al...

Pe ce aruncã banii hunedorenii

Hunedorenii pun mai mare preţ pe consumul de alcool şi tutun, telefonie, Internet şi transport, decât pe sănătate. Potrivit datelor...

De ce nu poate PSD sã conducã Garda de Mediu

PSD nu a reuşit nici acum să-şi instaleze şeful la Garda de Mediu din judeţul Hunedoara. Preşedintele filialei judeţene PSD...

Închide