Actualitate

Pe ce aruncã banii hunedorenii

02 bautor de bere

Nicolle Ebner

Hunedorenii pun mai mare preţ pe consumul de alcool şi tutun, telefonie, Internet şi transport, decât pe sănătate. Potrivit datelor oficiale, se cheltuie aproape 90 la sută din tot ce se câştigă, iar mai bine de 40 la sută din cheltuieli se scurg pe consumul propriu.

Consumul zilnic şi întreţinerea locuinţei
Potrivit datelor statistice privind veniturile şi cheltuielile gospodăriilor din judeţ, în primul trimestru al acestui an, hunedorenii au obţinut, în medie, venituri totale de 2.268 lei/lună/gospodărie cu trei membri, ceea ce reprezintă 780 lei/persoană. Datele statistice relevă faptul că hunedorenii au cheltuit 88 la sută din veniturile totale obţinute, principalele destinaţii fiind cheltuielile de consum (72,2 la sută) şi impozite-contribuţii-cotizaţii-taxe (16,7 la sută). Pe de altă parte, locuitorii judeţului au alocat mai puţin de un procent (0,9 la sută) din veniturile obţinute pentru cumpărarea sau construcţia de locuinţe, achiziţie de terenuri sau acţiuni.

Mai mulţe cheltuieli pe băutură şi tutun,decât pe sănătate
Din totalul cheltuielilor de consum, ponderea (22,5 la sută) o reprezintă întreţinerea şi consumul de utilităţi din locuinţă – apă, energie electrică, gaze naturale şi alţi combustibili. Hunedorenii cheltuie mai mulţi bani pentru comunicaţii (5,1 la sută), transport (6,0 la sută) băuturi alcoolice şi tutun (6,6 la sută), îmbrăcăminte şi încălţăminte (4,7 la sută). În schimb, dau mai puţini bani când e vorba de educaţie (1,2 la sută), recreere şi cultură (3,5 la sută), sănătate (4,6 la sută).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.