Zam, într-o poveste de iarnã

Peste câteva zile, Moşul îşi va parca sania în comuna Zam. Aici, 250 de copii, de la grădiniţă până la clasa a VIII-a, vor primi tradiţionalele daruri de Crăciun. Însă cu toate acestea, chiar dacă finalul de an e aşteptat cu bucurie nu doar de cei mici, edilul-şef al locului, Sorin Nistor (foto), consideră că pentru el, este o adevărată provocare această linie de finiş.

Colind printre dubaşi

„Joi, copiii vor avea o serbare la căminul cultural din Zam, acolo urmând a se împărţi şi cadourile. De asemenea, Biserica Ortodoxă din Zam, prin preotul Remus Farcău şi cu sprijinul primăriei, va găzdui în data de 23 decembrie, un concert de colinde. Ca şi specific local, pot spune că avem echipe de dubaşi renumiţi (dubaşii de la Pojoga sau cei de la Almaş Sălişte), care şi de aceste sărbători, îşi vor dovedi talentul”, a spus primarul comunităţii din Zam.

E zăpadă, dar nu sunt probleme

Deşi ninsorile din ultima perioadă au cam îngreunat viaţa primarilor, Sorin Nistor nu se numără printre cei care au avut necazuri la acest capitol. „Totul e sub control cu deszăpezirea, deşi volumul de zăpadă a fost mare, nu avem nici un drum închis. Doar în satele Brăşeu şi Deleni mai sunt ceva probleme legate de omăt. Sunt sate de deal, situate la o altitudine mai mare şi acest lucru explică situaţia. Nici în 9 decembrie, la alegerile parlamentare, nu am înregistrat blocaje la nici un drum, aşa că lumea a putut vota, în voie. Am avut o participare de peste 40 de procente, însă, cred că indiferent de vreme, lumea tot nu s-ar fi mers în număr mai mare, pentru că de obicei, oamenii sunt mai interesaţi de alegerile locale, cunoscând candidaţii mai bine”, a argumentat edilul-şef.

Nu sunt doar satisfacţii…

Cât priveşte doleanţele generate de scurgerea primului an de mandat în calitate de primar, Nistor  are şi ceva nemulţumiri: „Acum, după ce se termină primul an calendaristic de mandat, pot spune că sunt  nemulţumit, pentru că nu am reuşit să realizez tot ceea ce mi-am propus. Au mai rămas de făcut reparaţii la drumuri, de curăţat şanţuri, problema salubrizării, dar vom vedea ce va fi la anul. Bugetul pentru 2013, dacă ar fi puţin mai mare, poate că s-ar simţi şi la lucrări. Pentru ceea ce mi-am propus, este prea mic. Căminul cultural din Zam e în proces de reabilitare şi rămâne ca în 2013, să fie finalizat, cu bani din bugetul propriu. Mai avem de terminat asfaltarea DC163 Zam-Almaş-Sălişte, din care s-a finalizat cam 30 la sută, fiind finanţat prin HG 577”, a mai menţionat Sorin Nistor, primarul comunei Zam. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare