West Deva, prezenţă remarcabilă la Euro Winners Beach Soccer Cup Nazare 2018

3 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Am vorbit aici despre această competiţie care a reunit la start un total de 50 de echipe feminine şi masculine, fiind cotată drept European Champions League, o competiţie europeană a formaţiilor campioane naţionale.

Echipa care a reprezentat România aici la Nazare, West Deva, condusă de team managerul Eduard Kovacs, a reuşit o frumoasă performanţă, după ce a trecut de faza grupelor şi s-a calificat în primele 16 echipe continentale.
Este pentru prima dată când o formaţie din ţara noastră reuşeşte acest lucru, în ciuda faptului că federaţia noastră nu a acordat nici un sprijin echipei…. care a reprezentat România. Ba mai mult, o serie de jucători din echipă au fost convocaţi la naţională, în perioada următoare, normal, pe banii clubului devean. Iar despre colaborarea cu forul român, să mai spunem că interesul pentru această competiţie a fost atât de mare, încât pe site-ul oficial al federaţiei, echipa deveană are o componenţă halucinantă, cu jucători care nici măcar nu au văzut Nazare.
Am fost deosebit de plăcut surprins să constat că Walter Chicharro, primarul din această localitate portugheză, Nazare, a fost încântat să primească pentru câteva minute vizita unei delegaţii a echipei West Deva (la care, un pic obraznic, m-am lipit şi eu). Domnia sa este un prieten al României şi ne-a mulţumit pentru scurta vizită şi pentru participarea pentru a doua oară consecutiv la competiţia din oraşul său. Mai mult, a promis că atunci când va veni din nou în România, va face tot ceea ce este posibil pentru a vizita şi judeţul Hunedoara, din partea căruia membrii delegaţiei i-au înmânat suveniruri reprezentând locaţii interesante din judeţ. De altfel, Walter Chicharro ne-a spus că el cunoaşte Castelul Corvinilor… acolo unde s-a ascuns şi Dracula. Dar despre alte consideraţii ale primarului din Nazare, veţi afla mai multe dintr-un interviu pe care domnia sa l-a acordat publicaţiei noastre.
Revenind la participarea echipei West Deva la ediţia din acest an a Euro Winners Beach Soccer Cup Nazare 2018, să menţionăm că devenii au mai avut alte trei evoluţii, după calificarea din grupe între primele 16 echipe, iar rezultatele înregistrate de deveni sunt următoarele: 1-6 cu Happy Car Sambenedettese BS (Italia), apoi 3-2 cu Nőmme BSC Olybet şi 4-0 cu MFC Spartak.
Echipa West Deva a încheiat competiţia pe locul 10, rezultatul fiind unul excepţional în condiţiile în care devenii nu au avut nici un sprijin material de la federaţie, deşi cum spuneam, formaţia este campioana României la această disciplină sportivă. West Deva a avut următoarea componenţă: Andrei Paul, Andras Kelemen, Marian Măciucă, Ionuţ Florea, Oliver Romrrig, Victor Fekete, Alin Bugală, Cristian Emil Vîrtan, Andrei Negară, Liviu Ruxandari, Bogdan Ciocănel, Iulian Răvoiu, Iulian Ravy şi Mihai Voica, iar team manager a fost Eduard Kovacs.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deva, reprezentată la Şcoala Federală de Antrenori de Fotbal

Federaţia Română de Fotbal a organizat recent, prin Şcoala Federală de Antrenori, primul curs de calificare pentru antrenori, desfăşurat în...

Fotbal miniatural la Hunedoara

Un turneu interesant de fotbal miniatural s-a desfăşurat recent la Hunedoara, cu participarea unui număr de 12 echipe, multe dintre...

Deveanca Flavia Sentea, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de Gimnastică Aerobică din Portugalia

În cea de-a doua zi de concurs de la Guimaraes (Portugalia), acolo unde se desfăşoară întrecerile celei de a XV-a...

Închide