FlashPolitica si administratie

Vin cardurile de energie în judeţ!

Adriana Năstase

Vineri, 10 februarie 2023, a înce­put distribuirea primelor 9.000 de carduri de energie, din totalul de 38.648, oferite persoanelor vulnera­bile din județul Hunedoara de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) pentru plata fac­turilor la energie. În acest an, Minis­terul Investițiilor și Proiectelor Europene va oferi românilor vulnera­bili, din fonduri europene, sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei de 2 ori/an, sub formă de card de energie.

Call-center
Ajutorul este acordat pentru apro­ximativ patru milioane de persoane vul­nerabile, care locuiesc în aproxi­mativ 2,8 milioane de gospodării eligibile, pentru a compensa prețul la energie indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire. La 25 ianuarie a început procesul de printare și plicuire a cardurilor de energie, iar de la 1 fe­bruarie primele carduri au ajuns către beneficiari. În continuare, potrivit calendarului asumat, începând de la 20 februarie se vor efectua plățile pentru facturile curente și restante. Oficiul Județean Poștal Hunedoara asigură call center-ul pentru numărul unic 0319966, de luni până vineri, între orele 08:00 – 20:00, unde pot fi obținute informații suplimentare des­pre aceste carduri de energie. Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, MIPE a întocmit și un ghid cu situații speciale ce pot fi întâmpinate în implemen­ta­rea măsurii.

4 milioane de români vulnerabili
„Salut această inițiativă care vine în sprijinul unui număr considerabil de beneficiari: 4 milioane de români vulnerabili, iar în plan local, celor peste 30.000 de hunedoreni! Acest ajutor este unul care acoperă toate formele de energie, inclusiv energia termică aferentă încălzirii în cazul blocurilor și locuințelor colective și este cu atât mai important cu cât această măsură implementată de Guvernul României se va deconta 100% din fonduri euro­pene”, a declarat Călin Marian, prefec­tul județului Hunedoara.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura