„Va fi un an greu, dar sper să iasă cum îmi doresc…“. Interviu cu atleta Florentina Marincu Iuşco

15 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

A cucerit zeci de medalii în probele de atletism, foarte multe dintre ele în competiţiile internaţionale. Este în topul celor mai valoroase atlete din lume la săritura în lungime şi păstrează şansa unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Atleta Florentina Marincu Iuşco, invitată noastră de astăzi, este legitimată la LPS Cetate Deva, unde este pregătită de prof. Nicolae Alexe şi demonstrează că are ambiţia necesară să fie cea mai bună.

Reporter: 2020 este un an competiţional care se anunţă foarte important, cu multe competiţii intrenaţionale şi cu, desigur, Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cum vezi tu acest an?
Florentina Marincu Iuşco: Este un an foarte greu pentru mine, destul de complex, cu o serie de competiţii importante. Muncesc mult şi mă pregătesc, deoarece îmi doresc rezultate cât mai bune. Sper să şi iasă aşa cum îmi doresc eu şi domnul profesor Nicolae Alexe, cu care mă pregătesc.

Reporter: Toată lumea aşteaptă de la tine rezultate deosebite, fiind singura sportivă calificată la Jocurile Olimpice.
Florentina Marincu Iuşco: Da, toată lumea are aşteptări deosebite de la mine, dar eu nu mai simt presiune, deoarece de fiecare dată când simţeam această presiune pe mine şi toată lumea mă încărca negativ cu acest lucru, niciodată nu mi-a ieşit bine. Anul acesta sper să fie altfel, să fie mai bine pentru mine. Mă duc la concursuri mai sigură, contează să fac eu rezultate bune, totul conform planificării stabilite cu antrenorul meu. Pentru mine contează în primul rând rezultatele, de asta muncesc la antrenamente. Sper să fie mulţumiţi apoi şi cei din jurul meu.

Reporter: Mă bucur să observ că esti optimistă pentru anul competiţional 2020. Vreau să te întreb cum te simţi în cadrul acestui colectiv de sportivi? Au venit obiective speciale pentru acest an competiţional din partea domnului profesor, în sensul că trebuie mai multe rezultate de prestigiu?
Florentina Marincu Iuşco: Nu, domnul profesor este mereu încrezător, tot timpul a fost. Contează acum şi pentru dânsul ca eu să fiu sănătoasă, să pot să muncesc, ca antrenamentele să fie bune şi să fac totul cum trebuie.

Reporter: Te văd mereu activă pe Facebook, unde l-am văzut alături de tine pe cel mic, fiul tău. Ce zice el despre activitatea ta?
Florentina Marincu Iuşco: Nu înţelege el prea multe acum, ştie că merg la antrenament în fiecare zi, că merg la concursuri. Îi place să facă şi el exerciţii, facem împreună acest lucru acasă, vreau să crească şi abia aştept să fie gata stadionul să pot să îl duc cu mine la antrenamente. Va fi spaţiul mai mare, o să crească şi o să înţeleagă mai bine acest sport. O să vedem dacă îi place acest sport.

Reporter: Ai amintit aici de stadion. Este un interes major din partea autorităţilor pentru renovarea, refacerea stadionului şi montarea unei piste de atletism de nivel internaţional. Ce spui de acest lucru?
Florentina Marincu Iuşco: Este incredibil. Nu m-am aşteptat să se întâmple acest lucru, atât cât eu mai fac performanţă. Îi mulţumesc domnului primar pentru această iniţiativă, el ne susţine mereu şi este alături de noi. Abia aştept să văd gata stadionul, pentru ca să avem şi noi aici, la Deva, o pistă, să concurăm acasă, să ne vadă familiile şi cei din Deva la concursuri importante.

Reporter: Ţi-ai dorit vreodată, ca după ce vei termina cu marea performanţă, să fii antrenoare, aici la Deva, la clubul din Deva?
Florentina Marincu Iuşco: Asta îmi doresc, să antrenez aici. Sper să am şi şansa unor copii cuminţi şi talentaţi, pentru că sunt totuşi mulţi tineri talentaţi care nu vin spre activitatea sportivă. Ei preferă alte activităţi, în loc să facă sport de performanţă. Eu fac sport de 14 ani, am avut în grupa mea colegi mult mai talentaţi, dar care s-au pierdut pe drum sau au renunţat.

Reporter: Pe lângă o medalie la Jocurile Olimpice, pe care eu personal ţi-o doresc cu mult drag să o câştigi, ce îşi doreşte Florentina Marincu Iuşco pentru anul 2020?
Florentina Marincu Iuşco: Sănătate, că e mai bună decât toate, şi apoi o medalie olimpică.

Reporter: Succes!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 16.03.2020

Robert Busuioc, bărbat din Haţeg Pentru că a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale, fiind acuzat de...

Bulina albă, 16.03.2020

Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara Pentru că a decis să se autoizoleze în instituţia pe care o conduce, pentru a...

Gura lumii, 16.03.2020

O nouă „regină a huilei“ a apărut în aceste zile, una mai letală şi mai inconştientă. Este vorba de o...

Închide