Va fi sau nu eliberată Monica Iacob-Ridzi din penitenciar?

8 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03 ridziNatalia Bumbac

Monica Iacob-Ridzi (foto) ar putea afla astăzi dacă rămâne în continuare în spatele gratiilor sau va fi eliberată din penitenciar, pentru a se îngriji de problemele de sănătate pe care le are.  

Magistraţii Tribunalului Ilfov, instanţă la care a fost înregistrată cererea de întreruperea executării pedepsei din motive de sănătate din partea fostului deputat, au fixat pentru 9 aprilie al doilea termen de judecată din dosar. Decizia magistraţilor se va baza pe raportul de expertiză medico-legală care va fi întocmit de Institutul Naţional de Medicină Legală, solicitat de instanţă la termenul trecut. Prin expertiza medico-legală se va constata dacă bolile de care suferă Monica Iacob-Ridzi nu pot fi tratate în spitalele din reţeaua Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii, cu asigurarea pazei permanente, făcând imposibilă executarea imediată a pedepsei.
În prezent, fosta deputată, care a fost încarcerată în 16 februarie, se află în Penitenciarul Spital Jilava. Ea a fost condamnată la cinci ani de închisoare de Curtea Supremă. După primele două săptămâni petrecute în penitenciar, Monica Iacob-Ridzi a publicat un text pe blogul său în care relata despre chinurile prin care trece şi despre numeroasele boli de care suferă şi care ar putea să-i pună viaţa în pericol dacă nu le va trata adecvat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Prins de camere, de negăsit de poliţişti

Hoţul de la Piaţa Dacia din Petroşani nu a fost găsit, deşi faţa i-a fost surprinsă de camerele de supraveghere,...

Accident grav la ieşire din Petrila

Două persoane a ajuns la Spitalul de Urgenţă Petroşani, fiind rănite în urma unui accident rutier care s-a produs la...

Vremea se încălzeşte în următoarele zile

Vremea se încălzeşte în următoarele două zile, îndeosebi în vestul şi sud-vestul ţării, în timp ce joi dimineaţa sunt posibile ploi...

Închide