Urmărit internațional pentru crimă în Spania, prins de polițiștii hunedoreni

Un bărbat, urmărit internațional pentru comiterea unei crime în Spania a fost prins de polițiștii hunedoreni în Uricani.

În cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu cei ai Poliției Orașului Uricani au depistat, în urma unei acțiuni, un bărbat de 39 de ani, din Uricani, față de care, în data de 21.05.2020, autoritățile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și tentativă de omor, fapte săvârșite în luna noiembrie 2019, în localitatea Marbella din Spania. „Fapta de omor a fost comisă asupra unui cetățean marocan, prin împușcare cu o armă de foc, iar fapta de tentativă de omor a fost comisă cu aceeași armă de foc prin împușcarea unui alt bărbat, tot marocan, căruia i-a fost pusă viața în pericol prin leziunile cauzate. Acțiunea de ieri a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Hunedoara”, a declarat comisarul șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Bărbatul a fost prezentat magistraților Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și ulterior Curții de Apel Alba Iulia, care a emis, pe numele său, mandat provizoriu de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea extrădării către autoritățile spaniole. Bărbatul era urmărit național și internațional din data 21mai 2020, faptele fiind înregistrate inițial de polițiștii spanioli cu autor necunoscut. El a fost escortat și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Hunedoara. (Mircea Crivăț)

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.