Turneul celor Şase Naţiuni la rugby se va disputa din 6 februarie

3 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a confirmat în cadrul unei emisiuni a postului public de televiziune France 2, desfăşurarea ediţiei din acest an a Turneului celor Şase Naţiuni la rugby, în anumite condiţii.
„Era o decizie aşteptată de toată lumea rugby-ului. Federaţia franceză de rugby ne-a transmis un protocol sanitar strict, iar decizia a fost luată în cadrul guvernului, ca tur­neul să aibă loc la data prevăzută, începând cu 6 februarie, cu o bulă sanitară, la fel ca în Turul Franţei”, a spus Mără­cineanu.
Derularea competiţiei era ameninţată de pandemia de coronavirus şi, mai exact, de carantina de şapte zile obligatorie pentru toate persoanele care se deplasează între Franţa şi Marea Britanie.
Demnitarul francez a subliniat că jucătorii vor fi scutiţi de obligativitatea de a sta o săptămână în carantină. “Ei vor fi supuşi unor teste din trei în trei zile şi vor rămâne într-o bulă cu 30 de jucători”, a precizat Mărăcineanu.
Sâmbătă, în prima etapă din Six Nations 2021, selecţionata Franţei va înfrunta re­pre­­zentativa Italiei, la Roma, în timp ce Anglia, deţinătoarea trofeului, va juca îm­potriva Scoţiei, pe stadionul Twickenham din Londra.
Cel de-al treilea meci al etapei inau­gu­rale, Ţara Galilor – Irlanda, se va disputa du­minică, pe Principality Stadium din Cardiff.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cupa României la box, pentru tineret

Ediţia din acest an a întrecerilor din cadrul tradiţionalei competiţii Cupa Ro­mâniei la box masculin pentru tineret pe anul 2021,...

Handbaliştii juniori din judeţ participă la turnee importante

Competiţiile de handbal pentru juniori se reiau în România, iar municipiul Timişoara găz­du­ieşte la finalul acestei săptămâni în­tre­ce­rile din cadrul...

CIO a respins plângerea elveţienilor la adresa preşedintelui FIFA

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a respins o plângere împotriva conducerii Fe­deraţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) şi a preşedintelui Gianni Infantino...

Închide