Turneul celor Şase Naţiuni la rugby se va disputa din 6 februarie

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a confirmat în cadrul unei emisiuni a postului public de televiziune France 2, desfăşurarea ediţiei din acest an a Turneului celor Şase Naţiuni la rugby, în anumite condiţii.
„Era o decizie aşteptată de toată lumea rugby-ului. Federaţia franceză de rugby ne-a transmis un protocol sanitar strict, iar decizia a fost luată în cadrul guvernului, ca tur­neul să aibă loc la data prevăzută, începând cu 6 februarie, cu o bulă sanitară, la fel ca în Turul Franţei”, a spus Mără­cineanu.
Derularea competiţiei era ameninţată de pandemia de coronavirus şi, mai exact, de carantina de şapte zile obligatorie pentru toate persoanele care se deplasează între Franţa şi Marea Britanie.
Demnitarul francez a subliniat că jucătorii vor fi scutiţi de obligativitatea de a sta o săptămână în carantină. “Ei vor fi supuşi unor teste din trei în trei zile şi vor rămâne într-o bulă cu 30 de jucători”, a precizat Mărăcineanu.
Sâmbătă, în prima etapă din Six Nations 2021, selecţionata Franţei va înfrunta re­pre­­zentativa Italiei, la Roma, în timp ce Anglia, deţinătoarea trofeului, va juca îm­potriva Scoţiei, pe stadionul Twickenham din Londra.
Cel de-al treilea meci al etapei inau­gu­rale, Ţara Galilor – Irlanda, se va disputa du­minică, pe Principality Stadium din Cardiff.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare