Gimnastele din echipa României au început pregătirile în Capitală

3 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Aşa cum am mai anunţat, începând cu data de 1 februarie componentele lotului de se­nioare de la Deva – Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Maria Holbură, Daniela Trică şi Antonia Duţă împreună cu antrenorii Liliana Cosma, Nicolae Forminte şi Florin Cotuţiu – au plecat la Bucureşti, unde vor efectua ur­mă­torul stagiu de pregătire şi antrenamente centralizate în sala clubului Dinamo, alături de Larisa Iordache, care va fi pregătită de La­crămioara şi Cristian Moldovan.
Preşedintele Federaţiei Române de Gim­nas­tică, doamna Carmencita Constantin,a dorit să fie prezentă la reunirea gimnastelor din lotul de senioare în sala Dinamo şi a declarat:” Toată lumea a agregat o mulţime de eforturi pentru ca această schimbare să se poată în­tâmpla. Eforturi ca să se poată organiza ve­nirea gimnastelor, ca să stea în nişte condiţii bune, să se elibereze sala pentru a avea pro­gramul care trebuie, să facă şi şcoală şi să pre­gătească împreună”. Mai mult, preşe­din­tele FRG le-a îndemnat pe gimnaste să înveţe cum să se susţină unele pe altele, astfel încât acesta să fie începutul dezvoltării spiritului de echipă pentru a obţine rezultate competitive de acum încolo.
Carmencita Constantin a mai spus: ” În Larisa Iordache am un mare sprijin, aşa cum Marian este liderul lotului masculin, aşa, şi aici, Larisa este un model de ambiţie, de dă­ruire, de pasiune, de comportament în sală şi în competiţii, un lider pe care vă rog să-l urmaţi şi vă doresc din suflet să ajungeţi la per­for­manţele ei. Iar pe Larisa, o rog să ai grijă de colegele tale că sunt mai mici şi să le ajuţi să treacă mai repede peste etapa de formare şi în special peste etapa de învingere a emo­ţiilor”.
În următoarele 3 luni, gimnastele vor avea un program comun de pregătire, supervizat săp­tămânal de antrenorii federali Corina Moroşan şi Andreea Cacovean.
European Gymnastics a anunţat că s-au în­cheiat înscrierile pentru Campioantele Euro­pene de Gimnastică Artistică de la Basel (Elveţia). În perioada 21 – 25 aprilie, 323 de gimnaşti (128 de sportive şi 195 de sportivi) din 40 de ţări vor participa la această com­petiţie. Reprezentanţii României, atât la fete cât şi la băieţi vor avea ca adversari pentru ca­li­ficarea individuală la Jocurile Olimpice gim­naşti din Rusia, Franţa, Marea Britanie, Ger­mania, Olanda, Spania, Ungaria, Italia, Por­tugalia, Ucraina.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Turneul celor Şase Naţiuni la rugby se va disputa din 6 februarie

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a confirmat în cadrul unei emisiuni a postului public de televiziune France 2, desfăşurarea...

Cupa României la box, pentru tineret

Ediţia din acest an a întrecerilor din cadrul tradiţionalei competiţii Cupa Ro­mâniei la box masculin pentru tineret pe anul 2021,...

Handbaliştii juniori din judeţ participă la turnee importante

Competiţiile de handbal pentru juniori se reiau în România, iar municipiul Timişoara găz­du­ieşte la finalul acestei săptămâni în­tre­ce­rile din cadrul...

Închide