Lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor continuă în ritm susţinut

3 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Zilele acestea, la Castelul Corvinilor din Hunedoara se lucrează intens la refacerea acoperişului „Galeriei Suspendate”. Este vorba despre galeria care face legătura între „Palatul Administrativ” şi Turnul „Neboisa”.
Întreaga structură de rezistenţă a aco­perişului va fi reabilitată. De asemenea, întreaga învelitoare a acoperişului va fi nouă. Constructorii estimează că vor fi­naliza această parte din lucrare în apro­ximativ două săptămâni.
„Galeria Suspendată a fost construită în secolul al XV-lea, în aceeaşi perioadă în care a fost ridicat şi Turnul Neboisa pentru a apăra una dintre cele mai vulnerabile zone ale castelului în faţa unui atac sau asediu. Se va folosi acelaşi model de ţiglă care este prevăzut în proiect şi pentru Turnul de Poartă şi Aripa Matia. Galeria Suspendată este, în continuare, deschisă vizitatorilor, deoa­rece lucrările la acoperiş nu afectează fluxul de vizitare”, spune directorul Mu­zeului „Castelul Corvinilor”, Sorin Tincu.
În ultimii ani, Galeria Suspendată a servit atât ca zonă de belvedere pentru turişti, cât şi ca spaţiu de expoziţie, aici fiind montate panouri luminoase cu diferite imagini ale castelului realizate de artişti fotografi.
Castelul Corvinilor trece acum printr-un proces de conservare şi restaurare derulat în cadrul unui proiect cu finanţare euro­pea­nă nerambursabilă în valoare de peste 5 milioane de euro. Proiectul prevede ample lucrări de consolidare şi reabilitare a unor zone afectate ale obiectivului turistic, lucrări de restaurare a finisajelor interioare şi ex­te­rioare, precum şi lucrări de reconstituire şi reamenajare a unor spaţii care până acum erau închise pentru vizitatori şi care, astfel, vor putea fi repuse în circuitul de vizitare. (Biroul Comunicare, Promovare Imagine al Primăriei municipiului Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gimnastele din echipa României au început pregătirile în Capitală

Aşa cum am mai anunţat, începând cu data de 1 februarie componentele lotului de se­nioare de la Deva – Silviana...

Turneul celor Şase Naţiuni la rugby se va disputa din 6 februarie

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a confirmat în cadrul unei emisiuni a postului public de televiziune France 2, desfăşurarea...

Cupa României la box, pentru tineret

Ediţia din acest an a întrecerilor din cadrul tradiţionalei competiţii Cupa Ro­mâniei la box masculin pentru tineret pe anul 2021,...

Închide