Cum au aflat comisarii de mediu că la Sântâmăria Orlea sunt munţi de gunoaie

3 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Locuitori din zona Haţegului au reclamat că au fost aruncate gunoaie pe malul La­cului de acumulare Sântămăria Orlea. Comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara au inspectat locul cu pricina şi au descoperit că localnicii au dreptate: acolo sunt munţi de gunoaie.
Este foarte curios că, atunci când firmele de construcţii aruncă câteva gunoaie în locuri special amenajate, comisarii de mediu se sesisează imediat, ba dau amenzi mari. Şi, munţii de gunoaie nu le sar în ochi.
„Urmare a apariţiei pe reţelele de so­cializare a unor imagini video privind exis­tenţa deşeurilor de diferite tipuri pre­do­minant din materiale plastice (PET) pe luciul de apă şi în zona amonte a cuvetei Lacului de Acumulare Sântămăria Orlea, CJ Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu s-a autosesizat şi o echipă de comisari a efectuat o inspecţie în teren în data de 29.01.2021.Urmare a acestei inspecţii, Hidroelectrica SA – SH Haţeg a desfăşurat în data de 02.02.2021 o acţiune de salubrizare a zonei care a făcut obiectul sesizării publice.
Readucem la cunoştinţă faptul că este interzisă abandonarea deşeurilor în cursu­rile de apă şi pe malurile acestora, deoa­rece în timpul viiturilor acumularea deşeu­rilor de diferite tipuri şi a trunchiurilor ar­bo­rilor pot reduce secţiunea de scurgere a cursurilor de apă şi se pot produce inun­daţii, pot fi deteriorate drumuri, poduri, gospodării, fiind totodată afectată calitatea apelor”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor continuă în ritm susţinut

Zilele acestea, la Castelul Corvinilor din Hunedoara se lucrează intens la refacerea acoperişului „Galeriei Suspendate”. Este vorba despre galeria care...

Gimnastele din echipa României au început pregătirile în Capitală

Aşa cum am mai anunţat, începând cu data de 1 februarie componentele lotului de se­nioare de la Deva – Silviana...

Turneul celor Şase Naţiuni la rugby se va disputa din 6 februarie

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a confirmat în cadrul unei emisiuni a postului public de televiziune France 2, desfăşurarea...

Închide