Telecabina de la Cetate, din nou motiv de ceartă în Consiliul Local Deva. Iar bateriile, bată-le vina!

Sorina Popa

Telecabina de pe Cetatea Devei a fost un nou motiv de ceartă printre aleşii locali în şedinţa Consiliului Local Deva de vineri. În primul rând, consilierii locali PSD Deva au cerut în repetate rânduri un raport privind cauzele care au dus la oprirea telecabinei cu turişti, de două ori în luna august. Nu l-au primit până acum.

Nici o piesă de schimb
Alin Suciu, şeful Biroului Administrare Telecabină, a fost întrebat de ce s-a defectat telecabina în august. ”Telecabina este comandată prin unde radio. Cele două baterii s-au deteriorat, din cauza asta s-a oprit telecabina. Am făcut un referat pentru achiziţionarea acumulatorilor, dar acesta fost respins de către directorul Răcăşan. Bateriile costă 2.000 de lei”, a spus Alin Suciu.
”Mi se pare de-a dreptul jenant ca telecabina să nu funcţioneze din cauză că nu s-au cumpărat două baterii. Domnul director Răcăşan (n.r.- directorul Serviciului Cetate din Primăria Deva) nu a aprobat referatul pentru a da 2.000 de lei pentru acumulatorii necesari. Adică nu se găsesc 2.000 de lei, dar cei de la Serviciul Cetate au făcut festival de jazz care a costat 50.000 de lei, în parcul de la poalele Cetăţii. Incompetenţă crasă!”, a afirmat consilierul local PSRO Răzvan Mareş. La rândul său, consilierul Ioan David a spus că cei de la Serviciul Cetate nu au nici o piesă de rezervă pe stoc, astfel încât, atunci când se defectează ceva să poată fi înlocuit rapid. ”Câte subansambluri sunt pe stoc la Serviciul Cetate? Nici unul. Aşteaptă să crape ceva şi atunci, cu chiu cu vai, cumpără o piesă”, a declarat Ioan David.

”Se dau mari specialişti, dar habar nu au”
”Am cerut să vedem contractul de mentenanţă pentru telecabină. De asemenea, am trimis corpul de control al primarului la Serviciul Cetate. Vom vedea dacă reziliem sau nu contractul respectiv, de mentenanţă. I-am spus lui Alin Suciu că îşi depăşeşte atribuţiile. De ce? Pentru că a început să discute în contradictoriu cu consilierii locali o problemă tehnică. Iar Mareş spune că am fost incompetenţi că nu am schimbat la timp bateriile telecabinei. Ştiţi de când trebuiau schimbate bateriile? De pe vremea când Alin Suciu conducea Serviciul Cetate. Dacă el este aşa de aspru, trebuia să spună, regret, dragi deveni că nu am schimbat acumulatorii. Problema nu este de pe vremea actualului primar. Nu este adevărat că nu s-a aprobat suma pentru achiziţionarea acumulatorilor. De fapt, cei de acolo, de la Serviciul Cetate, care se dau mari specialişti, ne spun că a fost vorba de un incident provocat de Enel, când s-a blocat telecabina. Dar a fost vorba de cele două baterii care au avut termen de funcţionare expirat de pe vremea mandatului lui Răzvan Mareş. Nici vorbă de Enel”, a afirmat Vasilică Potecă, administratorul public al municipiului Deva.

One thought on “Telecabina de la Cetate, din nou motiv de ceartă în Consiliul Local Deva. Iar bateriile, bată-le vina!

  • 30 septembrie 2018 la 23:41
    Legătură permanentă

    Rezolvati problema bateriilor sau aduceti o telecabina noua. Ea nu trebuie sa se mai defecteze. Faceti mantanance si probe iarna cand nu sunt turisti, nicidecum vara, sa ne nai facem de rusine. E prea mult ce s-a intamplat , intr.o sapt. 2 defectiuni majore cu blocare de turisti in telecabina!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.