Şi-a prădat unchiul, dar a fost la rândul său jefuit

Maximilian Gânju

Adolescentul de 17 ani, din Geoagiu, ştia că mătuşa şi unchiul său au ascuns într-un horn al casei numeroase bijuterii din aur. Într-una din zile, tânărul s-a gândit să caute ”comoara” şi să o fure pentru a face rost de bani, ceea ce a şi făcut.

Şi-a ascuns bijuteriile
A fost prins după ce a tratat cu un individ să vândă bunurile furate, însă a fost înşelat de acesta. Minorul a sunat la poliţie şi astfel s-a aflat de furt. El s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat. ”Inculpatul cunoştea că mătuşa sa locuieşte de mai mulţi ani în Spania şi vizitează imobilul din Geoagiu doar în perioada vacanţelor, lăsând cheile la locuinţa unchiului său, pentru ca acesta să verifice periodic imo­bilul. Inculpatul cunoştea, de asemenea, că persoana vătămată depozitase mai multe bijuterii din aur într-o firidă a hornului din holul imobilului şi s-a hotărât să le sustragă pentru a face rost de bani. În acest context a pătruns în curte şi ulterior în interiorul locuinţei. (…) Din interiorul firidei, inculpatul a luat un borcan cu capac în care se aflau brăţări din aur, inele, medalioane cu lanţ şi mai mulţi cercei, broşe şi alte bijuterii mai mici”, se arată în rechi­zitoriul procurorilor. Adolescentul a ascuns borcanul cu bijuterii într-o groapă sub o punte ce traversează râul Geoagiu, cu gândul ca mai târziu să le vândă.
Adolescentul a încercat să vândă bijuteriile unui individ, s-a întâlnit cu el pentru a face tranzacţia, dar a fost jefuit. ”Inculpatul a fost indus în eroare şi deposedat de bijuterii de către persoana menţionată, a sesizat orga­nele de poliţie. (…) În urma activităţilor desfă­şurate de către lucrătorii de poliţie a fost recu­perată cantitatea de aproximativ 94 g. de biju­terii care a fost lăsată în custodia persoanei vătămate”, se mai arată în actul de sesizare. Adolescentul a fost condamnat de Judecătoria Orăştie la măsura educativă a supravegherii sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Hunedoara pe o perioadă de 4 luni pentru să­vâr­şirea infracţiunii de furt calificat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.