În 2 săptămâni, doar 3 cazuri de “covizi” noi în judeţ

Adriana Nãstase

Ieri, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 52 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în România, în ultimele 24 de ore. În judeţul nostru, ieri nu am avut nici un caz nou de îmbolnăvire cu noul virus. Dealtfel, în ultimele două săptămâni, am înregistrat doar trei cazuri noi, susţine Sebastian Mezei (foto), directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Situaţia e în continuă ameliorare la ATI, acolo unde se află internaţi 73 de pacienţi. Marţi, aici aveam 80 de bolnavi în stare gravă.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 181 de decese, din care din trecut au fost 177. Aşadar, doar 4 victime în ultima zi din cauza SARS-CoV-2.
În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 450.
Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 8.346.449 de teste RT-PCR şi 1.459.483 de teste rapide antige­nice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.951 de teste RT-PCR (8.114 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 6.837 la cerere) şi 11.723 de teste rapide antigenice.
În ţară, 1.701 persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 773 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 18.353 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 32 de persoane.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şi-a prădat unchiul, dar a fost la rândul său jefuit

Maximilian Gânju Adolescentul de 17 ani, din Geoagiu, ştia că mătuşa şi unchiul său au ascuns într-un horn al casei

Doi ani de puşcărie pentru uciderea unei femei

Maximilian Gânju Femeia care şi-a pierdut viaţa traversa strada pe trecerea de pietoni, regulamen­tar. A fost spulberată de şoferul vinovat,

Crişcior: Acţiune de informare despre fondurile europene alocate dezvoltării afacerilor la sate

Magdalena Şerban Posibilitatea demarării de către cetăţeni a unor investiţii din bani europeni nerambur­sabili a fost detaliată marţi, la căminul

Închide