ActualitatePolitica si administratie

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea Naţională pentru Protecţia Consu­matorului (ANPC) şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) prin care atrage atenţia că locui­torii din zona Munţilor Apuseni nu bene­fi­ciază de reducerea cu 50 la sută a tarifelor la energia electrică, aşa cum prevede legea.

Program special
„Concret, deşi locuitorii vizaţi au res­pec­tat toţi paşii legali, au depus documentaţiile solicitate, aceştia nu beneficiază nici acum de tarifele reduse cu 50 la sută la energia electrică. Conform legislaţiei în vigoare, furnizorii sau operatorii de distribuţie tre­buie să încaseze de la clienţii casnici care locuiesc în zona delimitată a Munţilor Apuseni sumele reprezentând con­tra­va­loa­rea energiei electrice, gazelor naturale şi energiei termice, aplicând tarife reduse cu 50 la sută”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara.
Reprezentantul CJ Hunedoara solicită ANPC şi ANRE să ia măsurile legale care se impun, astfel încât locuitorii zonei Munţilor Apuseni să plătească tariful la energie în condiţiile stabilite de Hotărârea Guvernului 323/1996 privind Programul special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni.
„În 27 iulie, am transmis o primă adresă în atenţia premierului Nicolae Ciucă, în care semnalam această stare de fapt. De ase­menea, în data de 21 septembrie am revenit cu apel public adresat, de această dată, ministrului Energiei. Regret că în urma celor două apeluri adresate Guvernului, lucrurile nu s-au schimbat în sensul respectării legislaţiei în vigoare”, a adăugat Laurenţiu Nistor.
În judeţul Hunedoara, din zona Munţilor Apuseni fac parte locuitorii municipiului Brad şi cei ai unui număr de 15 comune: Baia de Criş, Balşa, Băiţa, Blăjeni, Buceş, Bucureşci, Bulzeştii de Sus, Crişcior, Luncoiu de Jos, Ribiţa, Tomeşti, Vaţa de Jos, Vălişoara, parţial Certeju de Sus şi parţial Geoagiu. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura