Actualitate

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri, în Piața Victoriei, o ac­țiune dedicată Zilei Mondiale a Inimii.
În cadrul acțiunii s-au efectuat, gra­tuit, următoarele proceduri: elec­tro­cardiograma EKG pentru identificarea problemelor cardio, spirometrie pen­tru identificarea problemelor pul­mo­nare, măsurarea glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale și altele.
„Astăzi (n.r.-ieri), când sărbătorim Ziua Inimii, Asociația Salvital Hunedoara a derulat o acțiune de verificare a stării de sănătate a populației, în municipiul Deva. Atunci când președintele Con­si­liului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a decis să se implice energic pentru susținerea proiectului pilot de telemedicină și teleconsultații, unii au fost sceptici. Iată că, acum, putem vorbi despre mii de oameni care au beneficiat de consultații pe întreg teritoriul județului Hunedoara.
Mai mult, dacă am fost pionieri în telemedicină, astăzi marcăm o altă premieră: primul salon de consultații mobil! Felicit conducerea și personalul Asociației Salvital Hunedoara pentru întreaga activitate și pentru im­pli­carea în acest amplu proiect!”, a de­cla­rat Costel Avram, administratorul pu­blic al județului. (A.Năstase)