Scutiri pentru simerieni datori la impozitele şi taxele locale

 05 Risteiu Oana Mihnea

Anul 2016 vine cu modificări importante pentru locuitorii oraşului Simeria. Administraţia locală a decis, în conformitate cu prevederile Noului Cod Fiscal, să aplice scutiri la penalităţile înregistrate pentru neplata taxelor şi impozitelor locale.

Începând din acest an, Primăria oraşului Simeria a decis să vină în sprijinul celor care, din diferite motive, nu au reuşit să îşi plătească dările către stat. Persoanele care înregistrează datorii cu penalităţi au posibilitatea să scape de acestea într-o anumită măsură. Mai precis, potrivit edilului şef al oraşului Simeria, Emil Rîşteiu (foto), aceştia trebuie să vină până la sfârşitul lunii martie la primărie ca să plătească debitul total, fără penalităţi. Apoi, trebuie să îşi ia angajamentul că până la sfârşitul lunii iunie achită 27 la sută din penalităţile acumulate. Odată urmaţi aceşti doi paşi, restul de 73 la sută din cuantumul penalităţilor li se anulează, adică sunt scutiţi de la plata acestora, fără nici o problemă.
„Am luat decizia de a adopta această măsură pentru a-i ajuta pe cei care au acumulat datorii mari să ajungă la zi. Totul s-a făcut în mod legal şi am mers pe posibilitatea maximă de reducere a majorărilor şi a penalităţilor. Hotărârea a fost aprobată de Consiliul local în luna decembrie a anului trecut, din dorinţa de a găsi cea mai benefică posibilitate pentru a aplica aceste scutiri şi a-i ajuta pe cetăţeni. Este un pas spre normalizarea situaţiei. Datoriile acumulate ajung în jurul sumei de trei milioane de lei“, a menţionat Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria.

One thought on “Scutiri pentru simerieni datori la impozitele şi taxele locale

  • 14 ianuarie 2016 la 18:57
    Permalink

    FELICITARI DOMNULE PRIMAR!!!!!!! Am scris cu litere mari pentru ca intr-adevar sunteti un OM MARE.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.