Politica si administratie

Salariații din Finanțe nu pot încă declanșa greva generală

Ieri, a avut loc, la București, Con­si­liul Național al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe, organul de conducere colectiv care poate de­cide declanșarea grevei generale la nivel național, ca reacție la faptul că, după 10 zile de proteste, Guvernul nu a pus în aplicare angajamentele asu­mate de ministrul finanțelor prin Pro­cesul verbal încheiat cu organizațiile sindicale în data de 11 august 2023.

S-a terminat cu discuțiile
Biroul Executiv a solicitat o întâlnire cu primul ministru al României, infor­mându-l concomitent despre riscul es­caladării conflictului, cu reper­cu­siuni asupra bunei funcționări a insti­tu­țiilor statului.
Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe are semnăturile pentru sus­ținerea grevei generale de la 75 la sută dintre colegi, care consideră că perioada discuțiilor, negocierilor și așteptărilor de soluționare amiabilă a luat sfârșit.
„În toate aceste ultime 2 săptămâni de proteste spontane, colegii noștri s-au comportat corect față de contri­bua­bili și și-au respectat atribuțiile de serviciu în ceea ce privește colectarea veniturilor la bugetul statului, depă­șind planul de încasări stabilit. Sin­gu­rele dorințe ale colegilor noștri se referă la respectarea angajamentelor asumate de către Guvern, respectiv a­cordarea importanței cuvenite acestui sistem strategic, de siguranță na­țio­nală, care desfășoară activitatea de co­lectare și administrare a veniturilor, combaterea fraudei, evaziunii fiscale și contrabandei. Am fost la Ministerul Muncii și la Finanțe, nu vom renunța la proteste până ce nu ni se aprobă toate doleanțele noastre”, a spus Mircea Igreț, liderul sindical al finanțiștilor din județul Hunedoara.
Reamintim că de 14 zile, salariații din Finanțele Publice protestează pentru salarii mai mari. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura