Comunitate

S-au mobilizat, din nou. Cei din Lelese și-au dat mâna pentru a participa la demersul național de ecologizare „Let’s Do It, România!”

Magdalena Șerban
Lelese a luat parte la acțiunea de voluntariat „Ziua de Curățenie Națio­nală”, derulată în data de 16 septem­brie. Înarmați cu saci și dorința de a avea un mediu înconjurător cât mai curat, voluntarii s-au pus pe treabă, făcând ordine în urma acelora care nu sunt prea civilizați.

Grămada nu cere vârf!
O nouă ediție „Let’s Do It, România!” s-a desfãșurat în întreaga țară. Pro­ble­ma gunoiului a început să fie conş­ti­entizată la nivel naţional prin implicarea a mii, apoi a zeci de mii de oameni și s-a ajuns la ordinul milioanelor, de-a lungul anilor. Mai exact, a ajuns cel mai mare pro­iect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale, într-o singură zi. De­mer­sul face parte din initiațiva globală “Let`s Do It World!”, alături de alte 190 de țări. „Mulțumim pentru participare an­gajaților Primăriei Comunei Lelese, Scolii primare Lelese, Ocolului Silvic Hunedoara și Ocolului Silvic Ținutul Pădurenilor. Din păcate, deși tot lansăm rugămintea ca cei care trec pe aici să nu arunce ambalaje și PET-uri pe apă, pe maluri ori pe drum sau în zonele verzi, unii nu țin cont. Mai există și cazuri de acest gen, nu avem ce face. Noi sperăm însă în puterea exemplului și la final în conștientizare și bun simț. Am și ame­na­jat locuri cu filigorii, unde cei care vor să se bucure de aer curat, grătare și ceva bău­tură rece să o poată face. Acolo lasă și deșeurile, fiind mai simplu de ges­tio­nat pentru toată lumea. Dar, în rest, nu poți controla fiecare trecător sau vizi­ta­tor. Ba mai mult, am mai avut două ac­ți­uni distincte de aceasta, tot în 2023, care s-au axat pe strângerea electro­ni­ce­lor și electrocasnicelor de prin păduri, de pe maluri ori din diverse zone, uneori chiar din apă, ceea ce a făcut misiunea și mai dificilă. Și acum am găsit deșeuri ce chiar nu-și au locul în natură. Ba televi­zoa­re vechi, ba frigidere, unii chiar se sca­pă de ele dându-ne nouă de lucru. Cu ce am strâns în saci, adică cu gunoiul pro­priu-zis, ne-a ajutat operatorul de salu­britate. Aș vrea ca să îndemn lumea ca înainte să arunce ceva în locuri curate să se gândească de două ori: prima dată să priceapă că nimeni nu e dator să strângă după el și în al doilea rând că nu vrea să se certe cu legea”, a transmis pri­marul din Lelese, Ciprian Achim (foto).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura