S-a aprobat soluţia tehnică pentru reabilitarea tronsonului de autostradă Orăştie-Sibiu

04 autostrada-orastie-sibiu-cunta-salisteAlice Brandisz

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România (CNADNR) a avizat  marţi soluţia tehnică pentru refacerea celor 200 de metri de autostradă pe tronsonul Orăştie-Sibiu.
Aceasta presupune execuţia a şase tranşee drenante, necesare pentru evacuarea apelor către pârâul din aval, precum şi pentru epurarea zonei mlăştinoase aflate în apropierea autostrăzii. Tranşeele vor fi efectuate la o adâncime de 7 m, transversal amprizei autostrăzii, distanţa dintre acestea fiind variabilă. La capătul acestor tranşee se vor monta cămine de vizitare care comunică între ele. După finalizarea acestor lucrări de terasament se va reface autostrada propriu-zisă. În cel mai scurt timp posibil, proiectantul urmează să întocmească detaliile de execuţie şi totodată să asigure asistenţa tehnică pe întreaga perioadă de execuţie a lucrărilor.
Reamintim că această porţiune a autostrăzii a fost închisă şi demolată după mai puţin de un an de la inaugurare. Mai exact, traficul pe autostrada Sibiu-Orăştie, lotul trei, Cunţa-Sălişte, este închis de aproape un an de zile. Acesta a fost inaugurat în noiembrie 2014 înainte de alegerile prezidenţiale şi închis în septembrie 2015 din cauza unor crăpături apărute în asfalt. Lotul respectiv are o lungime de 22 de kilometri, dintre care 6 km au fost afectaţi de alunecări de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011 şi are o valoare de 182,9 milioane de euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.