Retrospectivă 2016, futsal: Autobergamo, specialistă în câştigarea trofeelor

19 decembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Cea mai de succes echipă de club a ultimilor ani din judeţul Hunedoara a avut un an bun raportat la numărul de trofee câştigate, dar dezamăgitor în competiţia numărul unu, campionatul. Alb-vişiniii au cucerit a doua Cupă a României la rând şi a treia Supercupă consecutivă, dar a terminat în afara podiumului în campionat şi iernează pe poziţia secundă în noul sezon.

Primăvara nu-i ca toamna
La primul sezon fără piesele grele Robert Lupu, Florin Matei şi Vlad Iancu, plecaţi la Timişoara, şi cu o echipă nouă condusă de Florin Ignat, Autobergamo a avut o primă parte foarte bună. Astfel, devenii începeau anul 2016 din poziţia de lideri, cu trei puncte mai mult decât Informatica şi cu cinci mai mult decât campioana City’us Tg. Mureş. Din păcate, alb-vişiniii nu au mai continuat la fel şi în primăvară şi în ciuda unor sincope ale rivalelor, au început să cedeze teren. Autobergamo a pierdut la Sfântu Gheorghe, pe teren propriu cu City’us Tg. Mureş şi în fieful Informaticii Timişoara, terminând sezonul regulat pe locul 3, după bănăţeni şi mureşeni.

Eliminaţi de campioană, au pierdut şi bronzul
În play-off, trupa lui Florin Ignat a reîntâlnit echipa campioană, în penultimul act, şi în ciuda unei victorii în primul meci, pe teren propriu, a fost eliminată după două eşecuri la Tg. Mureş. A fost al doilea an consecutiv când devenii au fost eliminaţi de City’us în semifinale, trebuind să se mulţumească cu finala mică. Însă, dacă în 2015, Autobergamo a cucerit medaliile de bronz, în acest an ea a cedat locul 3 celor de la United Galaţi, care şi-au luat revanşa după eşecul din finala Cupei României.

Cupa României a rămas la Deva
Competiţia KO a devenit una din favoritele devenilor, iar în 2016, Final-Four-ul  a fost organizat chiar la Deva. Alb-vişiniii au cucerit al doilea trofeu consecutiv, după ce au eliminat în semifinale, după executarea penaltiurilor, pe City’us Tg. Mureş iar în ultimul act  au învins pe United Galaţi. Un trofeu important care a mai şters puţin din amărăciunea eşecului din  campionat.

Nu au defilat cum se credea
În vară, Dorin Popa, preşedintele devenilor, a dorit să-şi facă echipă cu care să defileze în competiţia internă şi i-a adus la Deva pe Nuno Coco, Paulo Ferreira, Ion-Al Ioani şi brazilianul Ique, repatriindu-l şi pe Vlad Iancu. Începutul a fost entuziasmant, cu victorie zdrobitoare în Supercupa României, a treia consecutivă pentru deveni, în faţa unei campioane City’us mult slăbită de plecările de jucători, şi succese în debutul de campionat cu Informatica Timişoara, City’us Tg. Mureş şi Futsal Klub Odorheiu Secuiesc. Din păcate, continuarea nu a fost la fel, devenii cedând puncte importante la Galaţi, Călăraşi, Odorheiu Secuiesc şi pe teren propriu, cu Informatica Timişoara. Astfel, alb-vişiniii au încheiat anul 2016 pe locul 2 în campionat, la un punct în spatele grupării United Galaţi, pe care o va întâlni în primul meci de pe teren propriu din 2017. Tot în acest final de an, devenii s-au despărţit de Ion Al-Ioani dar l-au readus, după un şi jumătate, pe Florin Matei, sperând ca anul viitor, la finalul campionatului, să se încununeze cu al doilea titlu. (Ovidiu Mănăstire)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trebuiau puşi alţi candidaţi pe primele locuri

Liberalii hunedoreni s-au întrunit, recent, într-o şedinţă de analiză a rezultatelor slabe de la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Se...

Mulţi liberali bat la porţile ALDE

Preşedintele ALDE Hunedoara, Mircea Moloţ, a declarat într-o conferinţă de presă că s-a gândit dacă să îşi dea demisia sau...

Noii parlamentari hunedoreni şi-au primit certificatele

Noii parlamentari ai judeţului şi-au primit, vineri, certificatele care le atestă calitatea pentru mandatul 2016-2020. Unii dintre deputaţi şi senatori...

Închide