Reabilitarea termicã a blocurilor, abia la anul

05 Izolare bloc5706
Nicolle Ebner

Consiliul Local Deva a aprobat, în şedinţa de ieri, documentaţia tehnico-economică pentru realizarea lucrărilor de reabilitare termică la 12 blocuri din municipiul Deva. Surse din cadrul primăriei spun că, doar anul viitor se mai pot executa astfel de lucrări, deoarece guvernul a alocat prea târziu fondurile necesare aplicării proiectului. 

Din 360, au rămas 12
“Din 360 de blocuri identificate, în Deva, pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică, s-au aprobat fonduri doar pentru 12 dintre ele. Conform Hotărârii de Guvern, 50 la sută din valoarea lucrărilor este suportată de la bugetul de stat, 30 la sută de administraţia locală şi 20 la sută de către asociaţiile de proprietari. Am aprobat documentaţia pentru realizarea lucrărilor, am prins în bugetul pe 2009 suma de 10 miliarde de lei vechi, dar pentru că este sfârşit de an şi am intrat deja în sezonul rece, lucrările nu se vor putea executa decât anul viitor. În aceste condiţii, abia în bugetul pe 2010 vom prinde şi diferenţa de bani care să acopere cota de 30 la sută ce trebuie susţinută de primărie”, a declarat viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea. Valoarea totală estimată a lucrărilor conform devizelor generale pentru cele 12 blocuri este de 7.303.939 de lei. Până acum, s-a finalizat documentaţia tehnico-economică pentru lucrări de intervenţie în vederea creşterii performanţei energetice pentru blocurile A, B, D, E, F şi G de pe strada Carpaţi; blocul 36 de pe strada Minerului; blocurile 84 şi 85 de pe strada Streiului; blocurile K2, K5 şi K6 de pe Calea Zarandului.
La cele 12 blocuri, asociaţiile de proprietari au putut face dovada că au în fondul de rulment cota de 20 la sută din valoarea lucrărilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.