Politica si administratie

Primarul din Geoagiu, chemat la DNA

05Simion Maris  5367

 

Nicolle Ebner

Simion Mariş (medalion) (PSD), primarul oraşului Geoagiu şi staff-ul său de încredere au fost chemaţi să dea cu subsemnatul la DNA. Plângerea împotriva conducerii primăriei a fost făcută de fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără. Într-o interpelare politică, acesta a susţinut că terenurile Staţiunii pomicole din Geoagiu au fost retrocedate ilegal, proprietarilor de drept.

 
Retrocedări puse sub semnul îndoielii
Diana Cimpoieşu – secretarul oraşului Geoagiu şi Marius Rusan – şeful Departamentului Agricultură, sunt acuzaţi că au întocmit, alături de primarul Simion Mariş, acte ilegale de retrocedare a unor suprafeţe de terenuri, motiv pentru care au fost chemaţi la audieri la DNA  Alba. Primarul Simion Mariş nu s-a prezentat la audieri, motivând că a fost în concediu. Într-o conferinţă de presă, susţinută ieri,  la Deva, Mariş se disculpă afirmând că: „toate retrocedările au fost făcute în baza legilor de fond funciar, iar avizele primite au parafa Prefecturii Hunedoara”. Că starea actuală a Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) Geoagiu este jalnică, o confirmă şi raportul Direcţiei Generale de Inspecţii Tehnice şi Control, întocmit în urma unor verificări efectuate în luna februarie a acestui an. Acelaşi raport mai scoate în evidenţă că, în acest moment, staţiunea de cercetare nu mai deţine nici o suprafaţă de teren cu destinaţie agricolă. De aici şi problema primarului, deoarece, conform Legii Cercetării adoptate în acest an, pentru SCDP Geoagiu se stabileşte o suprafaţă minimă de teren de 20 ha, teren care nu mai există.
Legea buclucaşă
Simion Mariş susţine că s-au respectat prevederile legale în ceea ce priveşte retrocedarea terenurilor solicitate de proprietari încă din 1991. Abia în 2008, oamenii au intrat în posesia suprafeţelor revendicate, de 128 ha, mai puţin 6,2 ha, care sunt ocupate cu o serie de construcţii şi curţi, aparţinând SCDP. După ce s-au eliberat şi titlurile de proprietate, în acest an a apărut Legea Cercetării, iar primăria nu mai are de unde să scoată cele 20 de ha stabilite prin lege.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura