Preşedintele ALDE Hunedoara, Mircea Moloţ, trage semnalul de alarmă: „Termocentrala Mintia are cărbune pentru 3 zile”

12 martie 2018 | 6 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Liderul judeţean al ALDE, Mircea Moloţ (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Termocentrala Mintia nu are cărbune pentru funcţionare, din cauză că nu se livrează din Valea Jiului. Moloţ trage un semnal de alarmă şi spune că există riscul ca termocentrala să nu mai poată funcţiona.
„De câte ori este nevoie, vom trage un semnal de alarmă. Acum ne interesează funcţionarea Termocentralei Mintia. Situaţia este dezastruoasă în cadrul Complexului Energetic Hunedoara. După o discuţie cu sindicatele, cu administraţia, am constatat că Termocentrala Mintia, dacă ar avea cărbune, ar putea să-şi ducă viaţa în continuare mulţi, mulţi ani de zile de acum încolo. Din păcate, Mintia funcţionează cu sub 100 de MW, deşi puterea ei este de 1.075 MW. Din cauză că nu are cărbune. În perioada august 2017 – februarie 2018, Termocentrala Mintia a fost aprovizionată cu 222.000 de tone de cărbune din Valea Jiului şi 69.000 de tone din import. Adică 1.000 de tone de cărbune livrate pe zi. În timp ce patru mine din Valea Jiului produc 1.200 de tone de cărbune pe zi, numai Termocentrala Mintia are nevoie, pentru un cazan, adică o jumătate de grup, de 1.400 de tone de cărbune. Mintia are în depozite cărbune pentru trei zile. Eu vreau să trag un semnal de alarmă, atât. Le-am spus celor de la sindicate şi administraţia Termocentralei Mintia că voi face o deplasare la Bucureşti şi voi discuta cu ministrul Energiei despre problemele lor. Cu o singură condiţie, să aibă un plan comun. Găsiţi numitorul comun care să scoată Mintia din ceea ce este, le-am transmis sindicatelor şi administraţiei termocentralei. Sunt nişte memorandumuri făcute“, a spus Mircea Moloţ, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a ALDE.

Loading...

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ciprian spune:

  Domnule Mircea Molot presedinte ALDE pe judet sai spuneti domnului ministru al energiei (este din partidul dumneavoastra ALDE) sa faca investitii la Minele Livezeni si Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului . SUCCES !

 2. Ciprian spune:

  Domnule Mircea Molot presedinte ALDE pe judet sai spuneti domnului ministru al energiei Anton Anton (este din partidul dumneavoastra ALDE) sa faca investitii la Minele Livezeni si Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului . Faceti ceva pentru mineritul vaii jiului si va vom vota (fideli) ! SUCCES !

 3. Solutii spune:

  Conditia ca administratia CEH si sindicatele sa aiba un plan comun e conditia necesara, dar nu si suficienta. Planul comun trebuie sa contina solutia VIABILA.
  Daca planul comun prevede solutii fantasmagorice demersul dvs. e inutil.
  Informatia privind functionarea Mintiei multi ani de acum incolo daca ar avea carbune eu as analiza-o mai atent.

 4. Victor Grecu spune:

  Este înduioșătoare grija manifestată de Moloț, dar soluțiile propuse de el irealizabile.

 5. florin spune:

  Saracul nu mai poate dormi de grija carbunelui de la Mintia

 6. dorel spune:

  Domnilor sindicalisti chiar credeti ce spune aceasta jigodie,acest Molot minte si cind doarme,el nu face nimic doar pentru el si familia lui,nu are alt interes acum doar schibarea directorului general de la CEH ca sal puna iar pe MELTZER finca mai au de furat si cu STANCU nu-i merge ,sau prins si cei dela BUCURESTI.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Preşedinţii de organizaţie, candidaţii la primării

Pentru a organiza conferinţa judeţeană a ALDE Hunedoara, e nevoie ca membrii de partid să intre în posesia cardurilor.

Patrimoniul natural din Geoparcul Dinozaurilor, model de studiu pentru specialişti în arii protejate din şase ţări

Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, Geoparc Internaţional UNESCO, administrat de Universitatea din Bucureşti, a fost gazda evenimentului organizat cu ocazia celei...

Elevi de la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”, premiaţi la Olimpiada de interpretare instrumentală

În zilele de 9 şi 10 martie, la Reşiţa, a avut loc etapa zonală a Olimpiadei de interpretare instrumentală pentru...

Închide