Premierul Viorica Dăncilă, prima femeie preşedinte al PSD

30 iunie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

BRUSSELS, BELGIUM – FEBRUARY 07: Romanian Prime Minister Viorica Dancila arrives to meet with President of the European Council Donald Tusk (not seen) in Brussels, Belgium on February 07, 2019. Dursun Aydemir / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Social-democraţii s-au reunit sâmbătă în cadrul Congresului Naţional Extraordinar pentru a alege noua conducere a partidului, după condamnarea şi încarcerarea lui Liviu Dragnea.

La congres, Viorica Dăncilă (foto) a fost votată preşedinte al PSD, Eugen Teodorovici, preşedinte executiv, iar Mihai Fifor este noul secretar general al partidului. Astfel, Viorica Dăncilă a devenit, în urma congresului de sâmbătă, prima femeie preşedinte al PSD.

Aleasă cu o majoritate zdrobitoare
Pentru conducerea PSD au candidat Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Ecaterina Andronescu. Viorica Dăncilă a primit 2.828 de voturi, pentru a deveni preşedintele partidului. Ea a fost urmată de Liviu Pleşoianu, cu 715 voturi, Şerban Nicolae, cu 375 voturi şi Ecaterina Andronescu, cu 50 de voturi. La rândul său, Eugen Teodorovici a fost ales preşedinte executiv, cu 2.463 de voturi, iar Mihai Fifor va ocupa funcţia de secretar general, după ce a strâns 2.366 de voturi.

“Suntem partidul cel mai românesc şi cel mai pro-european”
“Astăzi m-aţi votat să fiu primul preşedinte femeie al PSD. Îmi dau seama de responsabilitate şi îmi dau seama că votul dumneavoastră este strâns legat de dorinţa, de implicarea tuturor de a aduce PSD pe primul loc în opţiunile românilor. Sunt convinsă că vom reuşi, că împreună vom lua cele mai bune decizii, pentru că PSD este cel mai românesc partid din România, partidul care a pus în primul rând românii şi soarta României.
Suntem partidul care în acelaşi timp purtăm în suflet tricolorul, dar şi cele 12 stele de pe steagul european. Suntem partidul cel mai pro-european, un partid deschis care trebuie să aducă alături pe toţi cei care vor binele României şi al românilor. Vreau să vă cer să aveţi încredere şi în acelaşi timp de la primul până la ultimul să ne implicăm ca acest partid şi această ţară să aibă locul care li se cuvine. Vreau să le spun colegilor că au acum în conducerea partidului un prieten“, a transmis Viorica Dăncilă după câştigarea preşedinţiei PSD.

Oprişan huiduit, Dragnea amintit în congres
La Congres au participat circa 4.000 de delegaţi plus invitaţi, iar şedinţa nu a fost lipsită de incidente. Astfel, Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea, a renunţat să-şi mai susţină discursul de la tribuna congresului, după ce a fost huiduit şi fluierat de social-democraţii aflaţi în sală. Liderul PSD Vrancea a fost chemat de Rodica Nassar pe scenă să adreseze câteva cuvinte, a mers la pupitru, moment în care din sală s-au auzit huiduieli. „Ai vorbit urât de toţi“, „Lasă-ne“ şi „Ajunge“, au strigat social-democraţii.
Totodată, deşi aflat în închisoare, Liviu Dragnea nu a fost uitat de unii dintre colegi. În discursul său, Liviu Pleşoianu a spus că sentinţa de condamnare a fostului lider PSD nu a fost în nici un caz întâmplător fixată la o zi după alegeri, moment în care sala a aplaudat puternic şi îndelung. La rândul său, Codrin Ştefănescu a spus că Liviu Dragnea este deţinut politic şi că el nu îşi lasă colegii la ananghie.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Cetatenii Vaii Jiului au votat cu PSD de 29 ani (la presedentiale , europarlamentare . parlamentare , locale , …) dar isi rup masinile pe DN 7A (Cheile Jietului) . Rugam guvernul PSD sa modernizeze drumul DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa sau spre Transalpina ori sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca si cetatenii Vaii Jiului platesc taxe si impozite in fiecare an ca si cei din Gorj , Valcea , Alba , …

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Delegaţie a Consiliului Judeţean Hunedoara la Novi Sad

La invitaţia Adunării Regiunilor Europei, o delegaţie a Consiliului Judeţean Hunedoara va participa, în perioada 01 – 05 iulie 2019,...

ISU Hunedoara, pe locul întâi la acordarea primului ajutor

Echipa ISU Hunedoara a ocupat primul loc la Competiţia Naţională de Descarcerare şi Prim Ajutor Calificat, la secţiunea de prim...

Bulina neagră, 1.07.2019

Ioan Ţiriac de 28 de ani, din Bretea Română Pentru că a fost condamnat la închisoare pentru trafic de droguri...

Închide