Poliţiştii hunedoreni au primit maşini noi

29 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Ieri, 29 iulie 2020, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a participat la pre­zentarea noilor achiziţii de echi­pament, ar­mament şi muniţie, care vor intra în dota­rea poli­ţiştilor.
„Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, care pun în pericol viaţa şi bunurile cetă­ţenilor. Preţul de achiziţie a unui pistol este de apro­xi­mativ 1.900 de lei cu TVA şi este unul foarte bun, mult sub preţul pieţei, pistoa­lele fiind cumpărate direct de la produ­că­tori, iar linia de fabricaţie este în curs de instalare la Romarm, deci în România”, a spus ministrul Vela.
Poliţiştii au primit, astfel, primele 100 de pistoale de calibru 9x19mm, marca Be­retta. Cele 25.000 de pistoale achiziţio­nate urmează să fie distribuite până la finalul lunii august angajaţilor din teritoriu, după o reinstruire pe linia folosirii arma­mentului. În perioada imediat următoare, se va distribui primul lot de 5.000 de pis­toale Beretta.
De asemenea, au fost recepţionate auto­speciale noi, urmând ca, până la fina­lul anului, să se ajungă la peste 6.000 de auto­speciale care vor fi distribuite struc­turilor din cadrul Poliţiei Române. Şi alte echipamente şi mijloace tehnice pentru protecţia pol­i­ţiştilor, precum căşti de protecţie cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonţ, maieuri de protecţie, 6.000 de body-camera vor intra în dotarea poliţiş­tilor. La IPJ Hunedoara au ajuns ieri 19 auto­speciale (prima tranşă), care au fost re­partizate structurilor operative, de la Ordine Publică şi Poliţia Rutieră. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-a mai recuperat o monedă de aur, furată din Munţii Orăştiei şi vândută în străinătate

Adriana Năstase În această lună, ofiţeri şi procurori din judeţ au recuperat o monedă antică de aur Lysimach, sustrasă din...

Administratorul public, Costel Avram, şi-a lansat candidatura pentru Primăria Petroşani

Mircea Crivăţ Administratorul public al judeţului, Costel Avram, candidatul PSD Hunedoara pentru postul de primar al municipiului Petroşani, respectând regulile...

Ovidiu Moş, reconfirmat candidatul PSD la Primăria Deva

Cei trei sunt Ovidiu Moş, cel care a fost desemnat deja candidatul PSD pentru funcţia de primar al reşedinţei de...

Închide