Actualitate

Poliţiştii hunedoreni au primit maşini noi

Ieri, 29 iulie 2020, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a participat la pre­zentarea noilor achiziţii de echi­pament, ar­mament şi muniţie, care vor intra în dota­rea poli­ţiştilor.
„Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, care pun în pericol viaţa şi bunurile cetă­ţenilor. Preţul de achiziţie a unui pistol este de apro­xi­mativ 1.900 de lei cu TVA şi este unul foarte bun, mult sub preţul pieţei, pistoa­lele fiind cumpărate direct de la produ­că­tori, iar linia de fabricaţie este în curs de instalare la Romarm, deci în România”, a spus ministrul Vela.
Poliţiştii au primit, astfel, primele 100 de pistoale de calibru 9x19mm, marca Be­retta. Cele 25.000 de pistoale achiziţio­nate urmează să fie distribuite până la finalul lunii august angajaţilor din teritoriu, după o reinstruire pe linia folosirii arma­mentului. În perioada imediat următoare, se va distribui primul lot de 5.000 de pis­toale Beretta.
De asemenea, au fost recepţionate auto­speciale noi, urmând ca, până la fina­lul anului, să se ajungă la peste 6.000 de auto­speciale care vor fi distribuite struc­turilor din cadrul Poliţiei Române. Şi alte echipamente şi mijloace tehnice pentru protecţia pol­i­ţiştilor, precum căşti de protecţie cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonţ, maieuri de protecţie, 6.000 de body-camera vor intra în dotarea poliţiş­tilor. La IPJ Hunedoara au ajuns ieri 19 auto­speciale (prima tranşă), care au fost re­partizate structurilor operative, de la Ordine Publică şi Poliţia Rutieră. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.