Poliţiştii comunitari cer ajutor de la fraţii mai mari

2 aprilie 2010 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Pentru mai multă operativitate în procesul de sancţionare a celor care îşi expun maşinile spre vânzare pe domeniul public, şeful Poliţiei Comunitare din municipiul Hunedoara a cerut ajutor de la Poliţia Română.

Hârţogăria scade eficienţa

La şedinţa Consiliului Local Hunedoara s-a aprobat modificarea hotărârii, adoptată în urmă cu doi ani, privind interzicerea expunerii spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public sau privat al municipiului Hunedoara. Conform vechii hotărâri, doar Poliţia Comunitară Hunedoara avea competenţe de constatare şi sancţionare a proprietarilor care-şi abandonau autoturismele, în scopul vânzării, blocând astfel arterele de circulaţie sau distrugând zonele verzi. Însă, procedura de sancţionare a celor care nu respectă legile emise de „parlamentul local” este extrem de greoaie, aşa că şeful Poliţiei Comunitare Hunedoara, Tiberiu Furca, a fost nevoit să ceară ajutor.

„La ritmul în care se vând astăzi maşinile, nu pot fi sigur niciodată că amendez adevăratul proprietar. Prin urmare, ca să am certitudinea că sancţionez pe cine trebuie, sunt obligat să fac sute de adrese la Serviciul permise auto. Am solicitat Consiliului Local Hunedoara să modifice legislaţia locală şi să acorde competenţe în această situaţie şi poliţiştilor de la Ordine publică şi de la Poliţia rurieră, aceştia având legături directe cu Serviciul de permise auto. Eu, după o lună şi jumătate de corespondenţă şi întocmit documente, nu mai pot face dovada că maşina respectivă era expusă spre vânzare în loc nepermis”, a declarat Tiberiu Furcă.

Modificările aduse HCL aprobate de aleşii locali vor intra în vigoare la sfârşitul acestei luni, după ce Prefectura va da avizul de legalitate şi după ce va fi comunicată tuturor organelor competente.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. IONEL spune:

    asta mai lipseste ..competente la dobitocii astia…dupa ce ca sunt niste analfabeti….mai vor si alte competente cand ei nu sunt in stare sa le indeplineasca pe cele care le au

  2. gicu de la scularie spune:

    MULTE LUCRURI MAI AVETI DE FACUT MAI ”FRATILOR” DE LA PRIMARIE TOTI TARANII DE PE SATE SUNT LA POL.COMUNITARA SI CERSITI IN PIATA OBOR SI LA DUNAREA DE LA TARANII CARE VIND IN PIATA.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Exclud eşecul

Mureşul Deva are doar varianta victoriei în meciul de pe teren propriu cu FC Bihor, în vreme ce Minerul Lupeni...

Dezvoltarea turismului, o şansã pentru judeţ

După reuşitele înregistrate în atragerea de finanţări externe în domeniul modernizării infrastructurii de drumuri, Consiliul Judeţean Hunedoara îşi îndreaptă, acum,...

Fotbal week-end

Liga a II-a, etapa a XXII-a, sâmbătă 3 aprilie, ora 11.00: „U” Cluj – Fortuna Covaci; UTA Arad – FC...

Închide