Poetul Andrei Caucar îşi lansează două volume de versuri la Biblioteca Judeţeană

3 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în ziua de 6 iunie 2019, ora 17,00, la Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene, un eveniment cultural destinat iubitorilor de poezie: poetul Andrei Caucar îşi va lansa două volume de versuri.
Primul volum se numeşte Sânge de sub tălpile mele, a apărut în anul 2018 la Editura Fundaţiei Culturale „Ion D. Sîrbu” din Petroşani şi a fost distins cu Premiul „Ion D. Sîrbu” pentru Poezie, 2018. Prefaţa volumului este semnată de scriitorul Dumitru Velea.
Al doilea volum poartă numele Cartea Suzanei, a apărut la Editura Inspirescu din Satu Mare în anul 2019 şi are o prefaţă semnată de poetul Daniel Marian.
Andrei Caucar s-a născut în anul 1954 în satul hunedorean Ohaba Ponor. Din cei mai fragezi ani, în timp ce era elev al unei şcoli profesionale din Oradea, unde a fost atras de dragostea pentru locomotive, are şi primele încercări poetice. Prima poezie, intitulată Eu singur vin, îi este publicată în ziarul Crişana din Oradea. A frecventat cenaclul literar orădean „Nebănuite trepte” în a cărui revistă omonimă publică versuri alături de nume consacrate precum: Gabriela Hurezeanu, Vasile Dan, Octavian Doclin. Participă şi la cenaclul studenţilor de la Institutul Pedagogic din Oradea, unde e ascultat de distinsul intelectual şi diplomat, ministru al Învăţământului, Mircea Maliţa. Mai târziu, a fost membru al cenaclurilor „Venus“ din Petrila şi „Panait Istrati“ din Petroşani.
După o viaţă întreagă dedicată profesiunii pe care a iubit-o, în care locomotiva a jucat un rol central, Andrei Caucar debutează la anii deplinei maturităţi, în anul 2011, cu volumul de poezii intitulat Poet găsit, apărut la Editura Măiastra din Târgu Jiu.
A publicat poezii în Ardealul literar, Opinii culturale, Tribuna, Vatra, Sintagme literare, Constelaţii diamantine, eCreator, Banchetul.
Ambele volume care se vor lansa ne fac cunoştinţă cu un poet sensibil, cu un real talent şi o forţă lirică impresionante. Imaginile poetice sunt de o mare delicateţe, ceea ce îl face pe scriitorul Dumitru Velea să afirme că Andrei Caucar „când se apropie de poezie are candoarea unui copil faţă de o floare”.
Întâlnirea cu poetul Andrei Caucar se va încheia cu o sesiune de autografe oferite de autor pe volumele lansate.

Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Deva

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Iată de ce e bine pentru tine să cumperi flori

  Oamenii ar trebui să aibă mai multe flori în viața lor pentru a se bucura în permanență de parfumul, delicatețea...

Geoparcul Dinozaurilor, atracția Hunedoarei

  Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului (GDTH) a fost reconfirmat ca sit internaţional UNESCO pentru următorii patru ani, precum şi ca...

Orban vrea să impoziteze IT-iştii

A făcut mare vâlvă în spaţiul public declaraţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, făcută la Mediaş, că nu i se pare...

Închide