Actualitate

Patrule împotriva braconierilor

Braconajul în Parcul Naţional Defileul Jiului era un fenomen îngrijorător, mai ales în această perioadă a anului, când erau întinse, în special pe partea Văii Jiului, zeci sau sute de capcane pentru capre negre ori alte vieţuitoare din aria protejată.

Rangerii Parcului au pus la punct un sistem de depistare a braconierilor, care dă rezultate foarte bune, iar dacă în toamna lui 2008, adunau laţuri de se umplea remorca unei maşini de teren, astăzi, numărul lor este nesemnificativ. Planul prin care cei care protejează Parcul Naţional Defileul Jiului au reuşit să ţină braconierii la distanţă este pe cât de simplu pe atât de eficient.

Razii şi echipe de patrulare, 24 de ore din 24

„Faţă de acum doi ani, putem spune că nu mai avem probleme cu braconierii. Am reuşit să-i descurajăm prin acţiuni de patrulare chiar şi noaptea. Ne anunţăm superiorii şi mergem la verificare noaptea la 12, dimineaţa şi cei tentaţi să pună capcane sunt descurajaţi. Doar şi pentru faptul că ne văd în permanenţă în zonă. Reuşim să ţinem braconierii la distanţă de aria protejată şi ne bucurăm că nu mai găsim capcane”, a precizat Roland Eduard Mihuţ, ranger în Parcul Naţional Defileul Jiului. Parcul era un loc în care braconierii făceau prăpăd, până când a fost constituită echipa de rangeri, şi toate punctele strategice, adică potecile pe care caprele negre, animalele sălbatice în general circulă, erau înţesate de capcane. Nu de puţine ori, erau găsite animale vii sau moarte prinse în laţurile braconierilor. Parcul Naţional Defileul Jiului a fost înfiinţat în anul 2005, iar zona este deosebit de sălbatică, cu o floră şi faună foarte bogate. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura