ActualitateFlash

A fost sechestrat, bătut şi schingiuit, degeaba

Livia Botici

Un tânăr de 20 de ani a trecut prin clipe de coşmar, în noaptea de miercuri spre joi. Pentru că patronul restaurantului în care se afla a crezut că tânărul i-a furat banii din buzunar, acesta, împreună cu un prieten, l-a sechestrat, bătut şi tăiat cu cuţitul şi apoi l-a dus la poliţie, în speranţa că oamenii legii vor lua măsuri împotriva „hoţului”. Numai că, după cum spune o zicală românească, „nu-i pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine se nimereşte”, astfel că, s-a ales cu dosar penal nu tânărul bănuit de hoţie, ci chiar administratorul, alături, bineînţeles, de amicul său.

L-au dezbrăcat la pielea goală

Totul a început într-un restaurant din municipiul Brad. Miercuri seara, patronul localului, un bărbat în vârstă de 60 de ani, consuma alcool împreună cu un prieten de-al său. La un moment dat, atunci când s-a uitat în portmoneu, el a observat că are cu 5.300 lei mai puţin decât avea când a plecat de acasă. Supărat nevoie mare, omul a început să facă scandal şi, după ce a aruncat o privire prin restaurantul său, l-a văzut, la o altă masă, pe un tânăr, de 20 de ani. Puţin mai negricios la ten, băiatul părea, la prima vedere, principalul suspect. Pentru că băutura consumată i-a întunecat de tot minţile, patronul s-a gândit că trebuie să facă orice pentru a-şi recupera banii. Astfel, împreună cu amicul său de pahar l-a luat pe sus pe suspect, l-a scos din local şi l-a băgat într-o dubiţă. „Era în jurul orei 2 şi jumătate, când au plecat din restaurant. Cei doi bărbaţi l-au dus pe suspect într-o parcare, la ieşirea din municipiul Brad, înspre Baia de Criş, iar acolo l-au dezbrăcat la pielea goală, l-au bătut şi l-au tăiat cu cuţitul, pentru a-l face să recunoască faptul că a furat banii şi să-i înapoieze”, a declarat comisarul şef Adrian Petruş, şeful Poliţiei municipiului Brad.

Chinuit timp de patru ore

Coşmarul la care a fost supus tânărul de către cei doi bărbaţi a durat în jur de patru ore, timp în care a avut de suportat bătăi, înjurături, tăieturi şi înţepături cu cuţitul. Pentru că administratorul restaurantului a văzut că suspectul nu vrea nicicum să spună unde sunt banii, a recurs la o altă metodă. A pornit autoturismul şi a plecat direct la poliţie, pentru a-l preda pe hoţ. Numai că, aici, lucrurile nu s-au derulat tocmai pe placul său. „Am constatat că, de fapt, banii nu fuseseră furaţi de către tânărul de 20 de ani, ci au fost luaţi din buzunarul bărbatului chiar de membri ai familiei sale, pentru ca acesta să nu îi piardă. Tânărul, care avea multiple leziuni prin tăiere şi lovituri, a fost transportat la spital şi are nevoie de 8-10 zile de îngrijiri medicale. Pe numele persoanelor care l-au rănit a fost întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi loviri. Aceştia riscă o pedeapsă de la şapte la 15 ani de închisoare”, a mai declarat şeful Poliţiei municipiului Brad.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura