Orăştie: alte trei investiţii majore, finanţate din bani guvernamentali

24 octombrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

De curând, edilul-şef al municipiului Orăştie a semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, trei contracte de finanţare multianuală în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală 2017-2020 (PNDL).
„Investiţiile vizează un proiect de canalizare menajeră în sistem gravitaţional şi cu pompare, pe străzile: Digului, Nicolae Titulescu, Unirii, Luncii şi Pricazului, un altul de canalizare pe strada Nicolae Titulescu, în zona blocurilor U.M., iar al treilea are ca obiectiv dotarea Spitalului Municipal Orăştie cu echipamente medicale de înaltă performanţă şi mobilier medical. Valoarea totală a celor trei investiţii este de 8.573.251 lei cu TVA, din care asistenţa financiară nerambursabilă de la bugetul de stat însumează 8.147.556 lei cu TVA”, a precizat Ovidiu Bălan (foto), primarul municipiului Orăştie.
Potrivit edilului, în perioada următoare se vor semna contractele de finanţare pentru celelalte obiective aprobate în cadrul aceleiaşi axe guvernamentale. Suma totală câştigată prin PNDL II este de 24.740.258 de lei pentru 11 proiecte de investiţii din cele 14 depuse. Pe lângă cele trei care au fost deja parafate, proiectele accesate ţin de continuarea lucrărilor de construcţie a unei grădiniţe cu program prelungit, modernizarea şi extinderea Creşei municipale de pe strada Pricazului, lucrări de proiectare şi investiţii în vederea modernizării unităţii medicale, reabilitarea reţelei de alimentare cu apă în municipiu, modernizare Strada Stelian Ivaşcu, modernizare străzi Dr. Ioan Mihu, Dealul Mic, Târgului, Moţilor, Muzicanţilor, Plantelor, Crişan, Tronsonul dintre Decebal şi Viilor, Viitorului, Digului, parcare Strada Avram Iancu, prelungire Strada Viitorului şi întărirea sistemului rutier pe DC42 Orăştie-Gelmar. (M. Şerban)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
REGIMUL FISCAL AL BUNURILOR DISTRUSE/ÎN CURS DE DISTRUGERE

În desfăşurarea activităţii, societăţile care înregistrează stocuri se pot întâlni cu situaţii în care acestea fie sunt distruse, fie se...

Judoka deveni au obţinut cinci medalii la un turneu internaţional

Judoka de la clubul CNS Cetate Deva, antrenaţi de Dan Gârbovan şi Gabriel Vasiliu, au avut prestaţii foarte bune la...

Aeromodeliştii hunedoreni, în prim-plan la „Festivalul Zmeielor”

Aeromodeliştii de la cluburile din judeţul Hunedoara au făcut legea la o puternică întrecere desfăşurată în judeţul Cluj. Întrecerea denumită...

Închide