ActualitateFlash

O realitate pe care nu vrea nimeni să o recunoască. Tot mai mulți liceeni hunedoreni se droghează

Cele mai recente date statistice arată că 8,2 la sută din elevii înscriși în învățământul liceal și profesional din ju­dețul Hunedoara au consumat droguri cel puțin o dată în ultimul an.

Combină medicamente cu alcool
„Potrivit celui mai recent studiu efec­tuat în județul nostru, cei mai mulți tineri consumă canabis, etnobo­tanice și co­caină. Este destul de însemnat și numă­rul celor care sunt consumatori de ecstasy sau medica­mente fără pres­cripție, pe care le combină cu alcool”, susține prefectul județului, Călin Marian.
În aceste condiții, prefectul a cerut măsuri ferme și acțiuni mai bine or­ga­nizate pentru combaterea consumului de droguri.
„Trebuie să lucrăm împreună, să ne sprijinim pentru a tăia răul de la rădăcină. În spatele cifrelor sunt copiii și tinerii din jurul nostru, și avem datoria de a face tot ce este posibil pentru a-i feri de la autodistrugere”, a spus Călin Marian.
Situa­ția este cu atât mai complicată cu cât, pe piața din județul Hunedoara, au apărut noi subs­tanțe psihotrope care sunt vân­dute tinerilor, arată studiile de spe­cia­litate. Cei mai mulți consumatori sunt în zona Văii Jiului, Hunedoara și Deva, iar 1 din 25 de liceeni hunedoreni a con­sumat dro­guri cel puțin o dată în ultimele 30 de zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.